14-05-2013

En maar weer eens een levensteken vanuit het mooie en zonnige Zuid Frankrijk.

Sinds Oktober vorige jaar is er toch best een hoop gebeurd. Sinds December 2012 weten we dat ons gezin wordt uitgebreid met nog een kindje.

 

 

Het was even schrikken maar inmiddels zijn we er heel blij mee. De kinderen kunnen niet wachten tot het eindelijk zover is. Helaas voor hun moeten ze nog wachten tot eind Augustus. We zijn al een eind opweg met de babykamer en ook de tuin is weer een stuk opgeknapt maar daar meer over in het andere kopje.

 

In Februari zijn we weer heerlijk twee weken naar Nederland geweest. Wat is het toch vreselijk fijn om iedereen weer te zien. Dan merk je pas wat vrienden en familie betekenen. <3

 

En nu, nu leven we toe naar de zomer. Een zomer met zon,zwembad en een nieuw leven...

 

                                                                                       05-10-2012  

Even een triest bericht :-( Op 13 September 2012 hebben we onze lieve Edje moeten laten inslapen. Hij had een beknelling in zijn rug waardoor hij zeuw uitval had naar zijn poten doen en dus steeds door zijn poten zakte. We hebben nog medicatie geprobeerd maar helaas het was geen hondenwaardig leven meer. Hij heeft een heelrijk leven gehad en dit was voor hem de beste keuze. Hij is zeer rustig ingeslapen en Andreas en ik zijn er de hele tijd bij geweest.

Het was werkelijk de moeilijkste beslissing die ik ooit heb moeten maken. Rust zacht lieve schat.

 

 

 

                                                                                        16-04-2012

En inmiddels is het alweer 2012. Na de drukke maanden September en Oktober zijn we in December lekker naar NL geweest. Even de feestdagen doorbrengen met familie en vrienden. Wat was het weer gezellig en fijn om (bijna) iedereen weer te zien. 

Vanaf Januari zijn we alweer druk bezig met de muur en de tuin. Wat een project weer. Eerst de muur bouwen, dan aarde afschrapen, nieuwe aarde erop,gras inzaaien( wat duidelijk niet mijn ding is, terras afmaken, hekken erin tuin pad aanleggen en natuurlijk de trampoline en schommel erin zetten. 

Niet alles is nog klaar helaas. Er moeten nog 20 stenen op de muur, het grote hek moet er nog in en er moet nog gras en aarde op bepaalde stukken. Dus we gaan nog rustig door.

De afgelopen weekenden hebben we even niets gedaan. Oma Spanje was er en dan ga je niet druk in de tuin werken natuurlijk. Hopelijk kunnnen we het weekend weer wat doen.

Verder verheugen we ons op 28 April. Waarom? Omdat dat de familie Stuifzand-Jansen-Persoon komt.

 

                                                                                         24-11-2011

We hebben vreselijk drukke maanden achter de rug gehad maar ze zijn het allemaal waard geweest. Eerst natuurlijk het inpakken en klaarmaken van ons nieuwe huis maar ook door alle visite die we hebben gehad. We hebben 6 weken achter elkaar visite gehad. Super gezellig en leuk maar ook erg vermoeiend in combinatie met een verhuizing. Maar nu hebben we rust en genoten van ons nieuwe huis. We zijn het tweede weekend van Nov een nachtje naar Montpellier geweest. Gewoon even leuke dingen doen en even niet met het klussen bezig zijn. De kinderen vonden het slapen in het hotel helemaal geweldig. Ik geloof dat ze pas om 22.00 uur sliepen. Zaterdag ochtend zijn we naar een heel groot aquarium geweest. Wat hebben de kinderen hun ogen uitgekeken. Niet alleen waren en mooie vissen maar ook de hele aankleding etc was super.

 

                                                                                         15-10-2011

En een maand na het schrijven van mijn laatste berichtje hier wonen we gewoon in ons nieuwe huis. Zijn opa en oma Zwolle hier al weer 3 weken. Zijn Maartje en Fiene en Jeroen en Tonnie langs geweest en alweer weg. Het is echt zo cliché maar de tijd vliegt echt. Waarschijnlijk komt oma S de eerste week van November nog. En daarna zullen we alle vrienden en familie weer lange tijd moeten missen.             

 

                                                                                         15-09-2011

En toen was het gewone leven weer begonnen. Man aan het werk en kindjes naar school. wat vliegen 9 weken dan om zeg.

 

Wat hebben we genoten van alle visite. Alle vrienden die kwamen, oma die kwam. En tussen door natuurlijk druk geweest met het nieuwe huis. 

Nu even een kleine week geduld en dan komen opa en oma Zwolle voor 5 hele weken. Komt Jeroen en zijn moeder (stt is nog geheim) ook nog tussen door en mss komt Oma S begin november nog. Allemaal weer leuke dingen dus.

 

 

                                                                                         10-08-2011

Wat hebben we een heerlijke twee weken gehad op de camping. Overwegend mooi weer en veel leuke vriendjes en vriendinnetje voor de kinderen. Hele dagen hebben we in het zwembad doorgebracht. Er waren de kinderen niet in het zwembad dan zaten ze wel in de speeltuin of waren ze aan het spelen. In het weekend hebben we wel even cultureel gedaan. We zijn nog even mooie kastelen wezen bekijken.

 

Verder hebben we eigenlijk helemaal niets gedaan. Gewoon heerlijk genoten van het niets doen. Behalve Andréas dan, die moest gewoon werken helaas.

 

                                                                                         17-07-2011

Dat de tijd vliegt blijkt wel weer. We hebben er inmiddels alweer twee weken zomervakantie opzitten.

 

Rene, Adriana en de meiden zijn alweer een week weg. We hebben super genoten van hun aanwezigheid. Niet alleen de kinderen hebben genoeten maar de volwassenen ook. Heerlijk bijgekletst, leuke dingen ondernomen en vooral veel genoten. Een week is dan echt te kort.

 

Verder is er een vriendin van mij langs geweest. En ben ik op een avondje lekker naar haar geweest om even ouderwets bij te kletsen. Heerlijk was dat, even lekker roddelen. ;-)

 

De kinderen zijn allemaal over naar de volgende klas en genieten nu van hun wel verdiende vakantie. Pas 5 September hoeven ze weer naar school.

 

                                                                                         14-06-2011

Wat vliegt de tijd toch. Over twee weken hebben de kinderen alweer zomer vakantie. Ze kijken er heel erg naar uit. Wij natuurlijk ook. We krijgen heel veel visite de komende weken en we hebben gisteren een plekje gereserveerd op een camping in de buurt. We gaan heelrijk twee weken kamperen met de tent. Andreas moet wel gewoon werken maar voor mij en de kinderen is het we echt vakantie. Het is maar een kleine camping maar wel met een zwembad en dat is al genoeg voor de kinderen.

 

Euro Disney lijkt alweer heel lang geleden. Maar wat hebben we genoten. De kinderen vonden alles leuk en zelfs het lange wachten in de rij was niet erg. Het weer zat mee, hotel was prima en we hadden natuurlijk erg leuk gezeldschap van de familie. Op en top genieten voor iedereen.

 

                                                                                         18-05-2011

En weer is er een geweldige week omgevlogen. Was was het een verrassing voor de kinderen dat Ome Jeroen er ineens was. We hadden de kinderen mee gelokt naar het vliegveld onder het mom van vliegtuigen kijken. Toen Jeroen de gate uitgelopen kwam liepen we met de kinderen naar buiten. Jeroen stak zijn hand uit naar Sterre. Die kijkt naar de hand en vervolgens omhoog. Haar gezicht sprak boekdelen. Ysa moest even 5 minuten bij komen en Marijn vond het allang best allemaal.

We hebben allemaal genoten. Woensdag zijn we lekker wezen picknicken en Jeroen is zelfs met de meiden nog het water in geweest. Elke avond hebben we heerlijk spelletjes gespeeld en vooral Jeroen was hier erg goed in. (hij heeft ongeveer alles verloren)

Echt een super week en nu moeten we weer teren op alle mooie herinneringen.

 

                                                                                         09-05-2011

Wat hebben we een geweldig leuke week achter de rug met de familie. Het weer werkte prima mee en dat mocht ook wel. Vorig jaar was het echt hele slecht en dat kan natuurlijk niet twee jaar achter elkaar.

We hebben gezellig Ysa haar verjaardag geviert, de kinderen hebben daar geslapen en we zijn met zijn allen naar het strand geweest. Helaas moesten we zaterdag alweer afscheid nemen. De kinderen hebben zich prima gehouden maar ik, Nynke, moest flink huilen. Ik heb me iets kunnen inhouden waar iedereen bij was maar ik de auto bleven de tranen komen.

Het blijft moeilijk omdat je weet dat het zomaar weer maanden kan duren voor je elkaar weer ziet.

Lang leve de foto's, skype en telefoon. En om Nederland niet te erg te missen hebben we van Oma S. een doos vol Nederlandse producten gekregen. Weer genoeg hagelslag en pindakaas voor een lange tijd.

 

En nu, nu is Ome Jeroen hier. Maar daar over later meer.

 

                                                                                         28-04-2011

Nog maar twee dagen!!! Ja, niet alleen de kinderen zijn aan het aftellen. Als je weet dat mensen snel gaan komen ga je ze steeds meer missen. Tenminsten dat is mijn ervaring nu. Maar gelukkig zijn twee dagen zo om.

 

De kinderen hebben inmiddels al lekker vakantie en genieten daar ook van.

 

Het weer is wat wisselend. Met pasen hebben we wat regen gehad maar tweede paasdag was het tot 16.00 uur prima buiten zit weer. Wat we dus ook lekker hebben gedaan. Heerlijk in de tuin bij vrienden met een lekkere rose en de bbq aan.

 

                                                                                         13-04-2011

Wat een schitterend weer hebben we toch. Afgelopen donderdag en vrijdag hadden we gewoon temperaturen van 29 graden. Zaterdag was het zo rond de 26 graden. Sinds zondag ligt de temperatuur zo rond de 24 graden maar hebben we veel wind en die maakt het soms best fris. Maar klagen doen we niet hoor.

 

Verder zijn we allemaal de dagen aan het aftellen tot de familie komt. Niet zozeer voor de familie zelf natuurlijk maar meer voor de spullen die ze gaan meenemen. (grapje) Sterre is helemaal verslaafd aan pindakaas. Nu is de pot bijna leeg en heeft ze zichzelf op ransoen gezet. Ze mag elke dag maar 1 boterham met pindakaas. Gelukkig is er een nieuwe lading onderweg.

 

En wat natuurlijk ook erg leuk is, is dat Jeroen aankomt op de dag dat we de familie weer gaan uitzwaaien. De kinderen weten nog van niets maar dat ze het leuk vinden weet ik wel zeker. ;-)

 

                                                                                         04-04-2011

Na de regen en overstromingen hebben we gelukkig weer goed weer. Wel wat wisselvallig maar toch ook veel zon. En vanaf morgen gaat het helemaal mooi worden. Overwegend zon en temperaturen van 25 graden. Daar gaan we dan maar even flink van genieten.

En genieten doen we nog steeds hier. Nog een maandje en komt de familie al weer over. Kunnen we weer ene week genieten van zussen, zwager, schoonzus, neefjes en nichtjes. Onze kinderen zijn die hele week ook vrij dus dat is wel heel leuk. Hopelijk is het weer dan wel stukken beter dan vorige jaar. We willen dit jaar toch echt lekker buiten bbq-en.

 

Andréas heeft het prima naar zijn zin op zijn nieuwe werk. Hij komt met enige regelmaat tussen de middag thuis eten en dat is wel hele gezellig.

 

 

                                                                                      15-03-2011

Schreef ik vorige week nog dat het lente was nu is dat totaal anders. De regel valt met bakken uit de hemel sinds zaterdag. Gelukkig is het zondag overdag even droog geweest en konden we lekker naar buiten om te fietsen. Maar gisteren en vandaag is het weer doffe ellende. Zussen: het is te vergelijken met de week dat jullie hier waren vorige jaar. ;-)

Maar we blijven positief. Alles wat nu valt valt later niet.

 

                                                                                        08-03-2011

Het is Lente. Misschien dan niet officieel maar toch... De temperatuur ligt hier al dagen overdag rond de 16+ graden en de zon schijnt volop.

We zijn dan ook lekker veel buiten. De kinderen hebben vakantie en dan is mooi weer wel heel fijn.

Andreas heeft het erg naar zijn zin op zijn nieuwe werk. Wel wat langere dagen maar soms komt hij gezellig tussen de middag thuis eten. Nope, we hebben geen klagen hier en dat doen we dus ook niet.

 

                                                                               17-02-2011

De koud is weg en heeft plaats gemaakt voor mooi lente weer. De amandel bomen bloeien en dat betekend hier in Fr dat het mooie weer er aan komt.

We hebben de afgelopen week dan ook heerlijk veel gewandeld in de zon en het weekend zijn we gezellig naar de dierentuin geweest.

Nu is het gewone leven weer begonnen. Met één verschil dat de bouw ook gestart is. Maar dat staat in een ander stukje.

 

                                                                                         24-01-2011

Na een week van schitterend mooi weer is het inmiddels erg koud hier. Maar we klagen niet want verder gaat alles prima. Zoals het er nu uitziet moet de bouwvergunning eind deze maand binnen komen en ziet de aannemer ons nog voor september in ons nieuwe huis zitten. We zullen hem maar geloven toch??

 

Verder heeft Andréas per 17 Februari een nieuwe baan. Hij gaat terug naar zijn oude baas. Die heeft hem gebeld en na een goed gesprek was het snel rond. Nu wat meer autoruiten en zo af en toe een busruit. Betere planning en lekker dichtbij. 

Enige nadeel wat we tot nu toe hebben kunnen vinden is het feit dat hij niet meer op tijd thuis is. Jammer maar helaas.

 

                                                                                         10-01-2011

En toen was het alweer 2011. Wat gaat de tijd toch snel. Afgelopen week had ik twee zieke kinderen thuis. Marijn was 1 Januari al ziek geworden en Ysa begon 3 Januari. Allebei hoge koort en wat buikgriep. Gelukkig zijn ze nu weer helemaal opgeknapt en weer lekker naar school.

 

We zijn alweer ruim een week terug van een heerlijke vakantie in Nederland. Wat was het gaaf om iedereen weer te zien en te spreken. De heenreis was een verschrikking. We hebben er gewoon 19 uur over gedaan. Veel sneeuw, ongelukken en gladheid. Maar eenmaal in Langeraar waren we dat heel snel weer vergeten. De terugreis is een stuk beter verlopen. We hebben iedereen weer gezien en gesproken en gelijk afgspraken gemaakt het mensen dat ze lekker hier heen moeten komen voor hun zomervakantie.

 

                                                                                        19-12-2010

De verjaardagen en feestjes zijn weer achter de rug. Tenminsten voor even dan. Andreas zijn verjaardag hebben we niet echt gevierd. Wel als gezin maar verder niet. Wel even geskyped met familie natuurlijk. Verder was meneer druk aan het werk.

Sterre haar verjaardag is natuurlijk wel goed gevierd. Ze mocht donderdag 16 December al trakteren op school. De 17e was namelijk de laatste schooldag. Verder heeft ze haar feestje gevierd en veel kaarten, mail en telefoontjes gehad.

Nu hebben we lekker vakantie en is het aftellen tot 24 December. De dag dat we vertrekken naar Nederland.

 

                                                                                       10-11-2010

En toen was de rust weer weder gekeerd in huize Koolmees. Het was heel gezellig met oma Spanje. De kinderen hebben genoten en zijn flink verwend.

Verder gaat het rustig en zijn er weinig bijzonderheden te melden.

 

                                                                                        20-10-2010

Wat vliegt de tijd toch als het gezellig is. Drie weken waren opa en oma Zwolle hier en die drie weken zijn omgevlogen. We hebben allemaal genoten met en van elkaar. De meiden hebben gezellig bij opa en oma geslapen, we zijn uit eten geweest, hebben heerlijk in de tuin gezeten en veel gewandeld in Berlou! De gebakken aardappels en de gehakt ballen waren heerlijk. Altijd fijn als je moeder voor je kookt.

Nu kunnen we even bij komen en nagenieten. Over 9 dagen komt oma Spanje voor een weekje langs.

 

                                                                                         22-09-2010

Wat een drukke weken hebben we achter de rug zeg. We zijn nu heel druk bezig met ons nieuwe huis. De hypotheek is rond en nu zijn we bezig met de tekening van het huis. Tenminsten de aannemer. Hij is echt super. Elke verandering kan gewoon en hij blijft braaf de boel maar aanpassen en veranderen voor ons.

Zoals het er nu uitziet kunnen we echt 1 December beginnen met bouwen.

Over een paar dagen komen opa en oma Stuifzand. Helemaal te gek natuurlijk.

Verder zijn de kinderen weer naar school en is het gewone leven weer begonnen. Wel raar om nu alleen thuis te zijn. Vanaf de eerste schooldag vond Marijn het super. Ook de meiden zijn helemaal blij.

Twee weken geleden zijn we heerlijk met vrienen de hele dag op stap geweest. Lekker de bossen is en onderweg natuurlijk lekker genoten van het stokbrood, de kaas en de wijn.

Verder genieten we van het mooie weer en zijn we een aantal weekenden lekker naar het strand geweest. Heerlijk rustig en het water was nog heerlijk.

 

De vakantie is alweer even geleden maar wat hebben we allemaal genoten. De camping was wat minder maar de kinderen hebben genoten en dat is toch het allerbelangrijkste. Sterre en Ysa hadden alle twee vriendinnetjes en die zaten de hele dag in de speeltuin.

We hebben heerlijke tochtjes gemaakt maar vooral lekker genoten van elkaar.

 

                                                                                         31-07-2010

En zo zijn er alweer 4 weken van de vakantie voorbij. De tijd vliegt echt.

Twee weken geleden zijn we een heerlijk weekendje naar de Ardeche geweest. Vrienden van ons uit Hengelo stonden daar op de camping namelijk. Het was echt een heerlijk weekend. Verder genieten we van het mooie weer, de dagjes naar de rivier, bij vrienden og gewoon thuis in het kleine zwembadje.

 

19 Juli zijn ze begonnen met ons terrein bouwrijp te maken. Het ziet er gelijk al heel anders uit nu al het onkruid weg is. Maar ik zal snel een nieuw onderwerp aanmaken en daar alles vertellen over ons nieuwe project.

 

Over twee weken gaan we heerlijk een weekje op vakantie. We hebben een tent geboekt op een camping in de Ardeche. Aan de rivier dus dat gaat genieten worden.

 

Verder kijken we uit naar September als Opa en Oma Zwolle  komen en naar eind Oktober als Oma Spanje komt.

 

Genieten is wat we nu doen en hopelijk nog lang mogen blijven doen.

 

                                                                                         06-07-2010

Vandaag wonen we alweer 1 jaar in Frankrijk. Wat is het snel gegaan allemaal.

Was het vorige jaar allemaal nog even heel onwennig en leek het de eerste twee maanden nog op vakantie hoe anders is dan nu. Kinderen zitten op school, Andréas werkt, de papieren zijn geregeld en alles loopt zoals het gaan moet. Ja, we zijn echt thuis hier.

En natuurlijk is het soms moeilijk. Zeker rond de feestdagen en als we weer afscheid moeten nemen van vrienden en familie die langs zijn geweest. Maar ondanks de heimwee en het missen van belangrijke gebeurtenissen is het het allemaal waard!!

We genieten van het mooie weer, de vriendelijkheid van de Fransen en de vele bbq feestjes bij vrienden. En laat ik vooral het belangrijkste niet vergeten: we genietn vooral nog meer van elkaar.

 

We zitten nu af te wachten waarneer men gaat beginnen om het terrein bouwklaar te maken. Volgens een mail van de terrein eigenaar gaan ze ergens in de eerste 14 dagen van Juli beginnen. We zullen het gaan meemaken allemaal.

 

Inmiddels hebben de kinderen vakantie en genieten we van het prachtige weer wat we hebben. Elke dag zon en hoge temperaturen.

Gelukkig hebben we een badje op het terras staan en kunnen we afkoeling zoeken bij de rivier.

En als het in huis te warm wordt zetten we lekker de airco aan. Wat een genot is dat zeg. Een luxe misschien maar wel zo lekker.

 

Verder zijn we druk aan het bedenken waar we heen gaan op vakantie. Zoals het er nu uitziet wordt het de Ardèche. Even een weekje lekker genieten van en met elkaar.

 

 

                                                                                       13-06-2010

Ik ben helemaal vergeten te vertellen wat er met Edje is gebeurd.

Vorige week maandag is Edje aangevallen door een hond uit de buurt. Ik was die ochtend met een vriendin mee geweest om model te zitten voor haar kappersopleiding. Toen we weer terug waren had ik Dre gebeld dat hij ook wel naar onze vrienden kon komen.

Andréas liep met Marijn en Edje en opeens kwam de hond uit een garage gerend en vloog gelijk op Edje af. Andréas kon weinig doen omdat hij Marijn bij zich had. Gelukkig hoorde de baas van de ander hond het geschreeuw van Andréas en het lawaai van de honden.

Andréas is snel doorgelopen naar onze vrienden. Het leek allemaal nog wel mee tevallen op het eerste oog. Maar toen ik eens goed keek zag ik achter Edje zijn oor een heel groot gapend gat. Op naar de DA dus. Daar moest Edje onder een roesje en zijn er drie wonden gehecht. Met een stoot medicijnen en een kap om mochten we hem weer meenemen. Inmiddels krijgt hij geen medicijnen meer en is sinds gisteren de kap af. Het gaat allemaal goed en de wonden zien er prima uit. Maar schrikken was het wel.

 

 

                                                                                         06-06-2010

Ja, we zijn trotse eigenaren van een stuk terrein!!

Het heeft allemaal even mogen duren maar nu gaat ons eigen huis er toch echt komen.

Een week of drie geleden kwam en vriend van ons met een papiertje waarop een constructeur stukken land aanbood en daarop een huis ging bouwen voor je. We hebben toen gelijk een afspraak gemaakt met een hypotheek adviseur en het constructie bedrijf. De hypotheek was gelukkig geen probleem en ook het plan van de constructeur zag er goed uit.

Na lang nadenken en veel overleggen hebben we besloten eerst alleen het stuk terrein te kopen en dan rustig te kijken naar een constructeur.Dit omdat de prijzen nogal uit één kunnen liggen en we natuurlijk wel de beste prijs voor het mooiste huis willen hebben.

Als het allemaal goed gaat gaan ze deze maand beginnen met de terrein in stukken te verdelen en het water en de elektriciteit aan te leggen. Nu verwacht ik zelf dat dat wel Juli zal gaan worden. We leven tenslotte in Frankrijk. De planning is dat we 1 December kunnen gaan beginnen met bouwen. De bouw duurt ongeveer 5 maanden. We zullen het gaan mee maken allemaal.

 

Verder genieten we heerlijk van het weer, de wijn en de bbq die we geregeld hebben bij vrienden.

Spijt hebben we nog steeds niet.

 

Het bedrijf waar Andréas werkt is overgenomen door Carglass. Dus hij werkt per 1 Juli weer voor zijn "oude" baas. Andréas is geloof ik de enige die daar echt blij mee is. De Fransen hebben wat moeite met veranderingen.

 

 

                                                                                         26-05-2010

Wat hebben we een heerlijke week gehad met Ome Jeroen. De kinderen waren helemaal door het dolle heen toen ze hem zagen op het vliegveld. Vanaf toen was het Ome Jeroen voor en Ome Jeroen na. Helemaal geweldig. Ome Jeroen moest mee naar school, ze voorlezen en weet ik al wat niet meer.

Ysa was natuurlijk helemaal gelukkig want Ome Jeroen was er gewoon op haar verjaardag.

Ja, we hebben super genoten de hele week. Het afscheid nemen was wel erg moeilijk maar ja dat hoort er nu eenmaal bij.

 

 

                                                                                    04-05-2010     

We gaan emigreren. Grapje hoor. Maar mijn hemel wat een bagger weer is het vandaag. Het is gisteravond om 17.00 uur begonnen met regenen en het giet nog steeds. Flinke wind erbij en het feest is compleet.

En dan te bedenken dat het vorige week gewoon nog tussen de 28 en 32 graden was. Waar we dan ook flink van hebben genoten. We zijn naar zee geweest, hebben heerlijk gefeest bij vrienden en zijn veel naar het riviertje geweest. De kinderen hadden vakantie dus die hebben heerlijk genoten. Inmiddels zijn de kids alweer een week naar school en is het gewone leven weer begonnen. Dre aan het werk. Kinderen naar school en mama met Marijn lekker thuis.

Maar het is deze week net even anders. Mijn zussen en hun complete aanhang zijn er!! Wat is dat genieten zeg. Zaterdagochtend vroeg waren ze in Sete aan gekomen en omdat ze nog niet in hun eigen huis konden zijn ze eerst hier langs geweest. En zondag hebben we alvast even de verjaardag van Ysa gevierd. Wat was die blij met al haar cadeautjes.

Vanmiddag komen Alien en Karen de meiden ophalen om daar te gaan slapen. Wij gaan dan woensdag met Marijn die kant op om de meiden weer te halen. Sterre en Ysa zijn er helemaal druk mee. Ze zijn zo blij om hun tante's, oom een neefjes en nichtjes weer te zien. Ook ik vind het super natuurlijk om mijn familie weer te zien. Op deze momenten merk je toch wel dat het gemis soms groot is.

Verder gaat het allemaal goed hier. We genieten nog steeds van ons lekker huisje en het, meestal, mooie weer. De huizenjacht staat op een laag pitje. Dat komt aan het einde van het jaar wel weer. Nu eerst lekker genieten.

 

 

                                                                                         27-03-2010

Sorry voor de lange stilte op de site. Maar na de vakantie hebben we het erg druk gehad en hebben we zelfs twee weken zonder internet gezeten. Waarom? Omdat we verhuisd zijn. Na onze vakantie hebben we heel wat huur woningen bekeken maar helaas kregen we nergens meer een reactie op. Tot een vriend van ons een advertentie zag van een appartementje. Het was wel klein, maar twee slaapkamers maar beter als niets hebben. Op donderdag hebben we gebeld, zaterdags zijn we wezen kijken op de vrijdag erna hadden we de sleutel. Ja, soms kan het heel snel gaan. In de tussentijd hebben we veel dozen naar het werk van Andreas gebracht en heel veel opgeruimd. En zaterdag 13 maart zijn we verhuisd. In één dag stond alles in ons nieuwe huisje. En sinds gisteren hebben we ook weer internet en telefoon.

Het huisje is klein maar heel fijn. We hebben zelfs een klein terras. We wonen schuin boven een pizzaria en alles in gelijkvloers. Iedereen geniet volop. Gelukkig werk het weer daar ook heerlijk aan mee. We hebben al temperaturen van zo'n 18/19 graden hier.

Ondertussen weten we ook wat voor ons de mogelijkheden zijn voor het kopen van een huis. Maar voorlopig blijven we hier lekker zitten en kijken we volgend jaar wel verder.

 

 

                                                                                         28-02-2010

Wat hebben we genoten van onze vakantie in Nederland. Het was zo fijn om iedereen weer te zien en te spreken. Helaas was de tijd te kort om echt iedereen te zien. We hebben wat mensen gemist helaas maar hopelijk komt er snel een volgende keer.

Gelukkig komen een aantal mensen al snel deze kant op. Mijn lieve zussen, schoonzus, zwager en neefjes en nichtjes komen eind april voor een week. Dat gaat genieten worden.

 

 

                                                                                         05-02-2010

Het koude weer lijkt op zijn einde te zijn. Woensdag was het al heerlijk warm lente weer en sinds 11.00 uur vandaag alweer. Heerlijk de zon en zo'n 14 graden. Echt genieten maar weer. Hopelijk is de sneeuw en ijzel over als we over 8 nachten naar Nederland vertrekken. O, wat hebben we daar toch een zin in allemaal. Iedereen weer zien en spreken. Alle afspraken staan wel gepland geloof ik. We kunnen helaas niet iedereen bezoeken. Daar ontbreekt toch echt de tijd voor.

Ik heb nog steeds geen nieuws op het gebied van huizen. Zowel qua huur als in de verkoop is er niets. Hopelijk komt er snel iets leuks op ons pad.

 

 

                                                                                         28-01-2010

Joepie de poepie!! Nederland we komen er aan!! De vakantie is goedgekeurd en over twee en een halve week rijden we naar Nederland. Iedereen in huis is helemaal blij. We zijn druk bezig alle afspraken te plannen maar dat lukt vast wel.

Sterre en Ysa vinden het super dat ze zelfs even langs hun oude school mogen.

Verder gaat alles goed hier. Het weer is nog erg wisselvallig en op sommige dagen is het zelfs te koud om naar buiten te gaan.

Op het gebied van huizen nog geen nieuws helaas.

 

 

                                                                                        16-01-2010

Alle feestdagen zijn weer achter de rug. De heimwee is weer de deur uit en het normale leven is weer begonnen. School, werk alles gaat zo zijn gangetje. De meiden vonder de eerste schooldag weer even lastig maar dat wa smaar 1 dagje gelukkig.

Bij Andréas op het werk is het rustig maar dat lijkt weer wat bij te trekken. Hij komt op de meeste mooie en verre plaatsen. Sneeuw, kleine weggetjes die eigenlijk niet te rijden zijn met de bus, alles komt voorbij.

Qua huizen jacht is er eigenlijk weinig te melden helaas. De makelaar heeft niets en ook op internet kunnen we niets vinden. Ja, genoeg huizen maar of te duur of ze hebben geen tuin. En dat is toch echt onze prioriteit. De kids moeten lekker buiten kunnen spelen op een veilige plaats.

De droom van een gitê oid beginnen zal echt moeten wachten. Zoals het er nu uit ziet gaan we dit jaar een huis met tuin huren. Dan hebben we rustig de tijd om te kijken naar een huis wat wel in ons straatje past. Het is jammer maar onze tijd komt wel!!

Hopelijk krijgt Andréas deze week de goedkeuring voor zijn vakantie aanvraag en gaan we van 13 tot 23 Februari naar Nederland. We kunnen allemaal niet wachten.

 

 

                                                                                       31-12-2009

En dan is het alweer de laatste dag van het jaar. En van wat een jaar zeg. Vorige jaar waren we nog druk aan het dromen van onze plannen. Het huis stond te koop maar verder konden we alleen maar dromen. En nu, nu wonen en leven we in Frankrijk. Het eerste deel van de droom is uitgekomen, we wonen hier. Nu gaan we op voor ons tweede deel, een gitê of chambre d'hote beginnen. Of het gaat lukken dit jaar? Geen idee maar dromen moet je blijven doen.

We zijn druk bezig met het zoeken naar een huis voor ons zelf, dat is de eerste prioriteit. En gitê hebben we al op het oog en dat lijkt voor ons ook het meest haalbaar. Een chambre d'hote is lastig te realiseren met een gezin met drie kids.

We hebben vele up's en ook wat down's gekend in het afgelopen half jaar. Maar gelukkig zijn we er goed uitgekomen. Vanavond trekken we de champagne en wijn open en sluiten we dit jaar af en proosten op een super 2010.

 

 

 

                                                                                       27-12-2009

Zo de eerst kerst in Frankrijk zit er op. Toch raar maar 1 kerstdag. Maar het was wel gezellig. S'ochtends eerst de cadeautjes uitgepakt samen met Oma Spanje die een weekje op bezoek was. Wat waren de kids blij met al hun spullen. Daarna lekker ontbeten en heerlijk rustig aan gedaan. Stuk gewandeld en maar weer gegeten. Je eet wat af zo'n dag. Helaas zat zaterdagochtend het bezoek van Oma er al weer op. Het was een gezellig week waarin de kids super van Oma hebben genoten en erg zijn verwend. De meiden zijn mee geweest en die vonden het maar raar zo vroeg in het donker op de weg te zijn. S'middags hebben we nog even op de skype gezeten met de hele familie Stuifzand, die vierden kerst in Steenwijk. Raar om er niet bij te zijn.

Rond vijf uur waren we uitgenodigd voor een apero bij een klasgenootje van Sterre. Het was heel gezellig en de kids hebben gespeeld.

 

De huizenjacht ligt even stil. De makelaar is nog bezig en verder komt er weinig tot niks op de markt. Ach we hebben nog even.

De meeste papieren zijn nu binnen, nu hopen dat alle organisatie's ze ook goed keuren.

Verder hebben we geen klagen en dat doen we dus ook niet.

 

                                                                                      

                                                                                        03-12-2009

Zo, dan denk je dat alles geregeld is maar helaas. De papieren van de kinderbijslag zijn niet in orde. We hadden alle formulieren al eens opgestuurd maar helaas moet het nog een keer allemaal. Ook hebben we een verklaring nodig van de SVB, in het Frans, dat we echt geen kinderbijslag uit Nederland meer ontvangen. Gelukkig is dat geen probleem. Maar een beetje chago wordt je er wel van.

Helaas ook nog steeds geen huizen nieuws. Ligt allemaal een beetje op zijn gat hier. De makelaar is er nog druk mee maar goed die kan ook niet meer dan hij al doet.

Gelukkig vermaken we ons wel met Sterre haar verjaardag over 2 weken en de komende feestdagen.

 

Mooi plaatje weer. Het is hier ook zo mooi in de herfst.

 

 

 

 

                                                                                        28-11-2009

Wat is het toch genieten hier met al die mooie dagen. We hebben echt de hele week al heerlijk zonnig weer. De ochtenden zijn koud maar vanaf een uur of 11 is het heerlijk. Weinig wind, veel zon en zo'n 17 graden. Na 15.00 uur koelt het wel weer snel af. Maar dat mag de pret niet drukken hoor. Marijn en mama zijn dus ook erg veel buiten.

Verder gaat alles zijn gangetje hier, we rommelen lekker aan.

 

 

                                                                                         22-11-2009

Het heeft even mogen duren maar de papieren van de auto zijn nu binnen. Een horde weer genomen. Nu hopelijk snel de carte vital en de kinderbijslag en dan is alles qua papieren weer rond. De huizen jacht lukt maar matig. Alle huizen die we zien zijn gewoon weg niet geschikt. We willen, juist voor de kids, toch wel heel graag een tuin oid maar dat is hier niet veel te vinden. En eigenlijk willen we gewoon niet uit Argeliers weg. Dus wachten we (on) geduldig af. De makelaar had nog geen nieuws helaas.

Dre is sinds deze week ook vaak alleen op pad. Heerlijk rustig en hij komt nog eens ergens. Van de week zat hij bij Millau. Even lekker gestop bij de brug natuurlijk.

Verder gaat het gewoon saai en rustig zijn gangetje hier.

                                                       

 

                                                                                         09-11-2009

Alle papieren zijn binnen dus nu zijn de laatse aanvragen de deur uit. Het mag dan even duren maar dan heb je ook wat. Dre is druk met zijn werk. Lange dagen en soms ook echt hele stukken rijden. Laatst zat hij op 5 minuten van de Spaanse grens. Zijn Frans gaat dan ook echt met sprongen vooruit.

De bus is nu verkocht. Nu kunnen we opzoek naar een klein autootje voor erbij. Weer een zorg minder.

Verder zijn we nog druk met het zoeken naar een huis. We hebben inmiddels de makelaar uit het dorp ook benaderd. En zoals hij zegt: niets is onmogelijk. Hij gaat/is druk voor ons opzoek. Even afwachten waar hij mee komt.

 

 

                                                                                        24-10-2009

En dan zijn de twee weken alweer om en sta je afscheid te nemen. Dat was wel even heel heftig, maar we hebben allemaal heel erg genoten van elkaar en dat is toch het alle belangrijkste. De kids hebben nog een mooi boek gekregen van Opa en Oma en kunnen dmv de vele foto's terug kijken op twee heerlijke weken.

Verder gaat het allemaal prima hier. We hebben ook ons sociale nummer binnen gekregen dus we kunnen nu ook de kinderbijslag gaan aanvragen. Nu alleen nog de auto papieren en alles is in orde.

Het weer was erg wisselende deze week, van heel zonnig tot de hele dag regen. De komende week lijkt het redelijk te gaan worden gelukkig. De meiden hebben nu vakantie dus een beetje droog weer is wel heel fijn.

Andréas is volgende week drie dagen en twee nachten niet thuis. Hij heeft een klus zo'n 250 km naar het noorden en ze blijven daar dus slapen. Het hoort er bij maar leuk is anders.

 

 

                                                                                         21-10-2009

JAAAAAAAAAAAAAAA. Echt wat zijn we blij. Maandag heeft Dre zijn contract dan eindelijk gekregen. We zijn dan gisteren nogmaals bij het huis wezen kijken. We zijn nog steeds heel enthousiast maar hebben ook wat minpunten ontdekt. Volgende week donderdag gaat er een aannemer mee. Deze kan dan kijken wat de staat van het huis is en of er idd van de garage een dakterras te maken valt. Spannende dagen dus. Voorlopig gaan we nog een paar dagen genieten van opa en oma.

 

 

 

                                                                                         17-10-2009

Wat is het genieten met papa/mama, opa/oma in de buurt. Het was even een flinke reis voor ze maar dat waren ze eigenlijk alweer vergeten toen ze ons zagen. En het gekke is, het lijkt alsof je ze een week geleden nog hebt gezien. We hebben al flink veel samen gedaan. Ook genieten opa en oma van het mooie weer en de omgeving.

Vandaag zijn ze natuurlijk hier geweest om Marijn zijn verjaardag te vieren. En morgen gaan we met zijn allen richting strand/speeltuin. We gaan nog even flink genieten want een week vliegt zo om, dat hebben we wel gezien aan de eerste week.

Helaas gaat Dre zijn baan in Carcassone niet door. De subsidie's worden niet verstrekt en dan dus ook geen nieuwe pand helaas. Nu blijven we hopen op het contract van zijn huidige baas. Volgens Dre is het nu echt op zaak en zal hij het maandag wel gaan krijgen. Maar ook hier: eerst zien dan geloven. Dat is ons nieuwe motto. Niet meer te enthousiast zijn over iets, dat kan  alleen maar tegenvallen.

Verder gaat het prima, ik heb zo mijn moeilijk dagen maar dat hoort er wel bij. Gelukkig overheersen de goede dagen. De kids doen het prima, Dre is prima, weer is koud maar zonnig dus geen klagen hier.

We hebben wel wat veranderd in de slaapkamer indeling. Marijn ligt nu in het kleine kamertje op de eerste verdieping en de rotzooi die daar stond staat op zolder. Marijn was zo druk aan de klest s'avonds dat de meiden niet konden slapen. En omdat marijn al vroeg wakker was werden de meiden ook vroeg wakker. Geen ideale situatie. Nu gaat het allemaal een stuk beter gelukkig.

 

 

                                                                                         05-10-2009

Ik ga geloof ik maar niet meer enthousiast zijn over een baan of een contract. Er is, helaas, nog niks bekend qua datum. Zijn oude baas is druk bezig alle subsidie's te krijgen maar waarneer hij daar een accoord op krijgt is nog onbekend. We blijven dus maar gewoon (on) geduldig afwachten. Zijn huidige baas verteld wel dat zijn contract er eindelijk aan zit te komen. Als we maar een vast contract in handen krijgen dan kunnen we eindelijk zelf ook verder.

Verder gaat het prima hier in Frankrijk. We hebben het nog steeds super naar onze zin. De kids genieten volop. En wij dan dus ook.

Nog maar 5 nachtjes en dan komen Opa en Oma Zwolle. We kunnen allemaal niet wachten.

Het weer is nog steeds goed hier. Overdag zo'n 25 graden. het koelt wel af naar zo'n 12 graden s'nachts maar dat is prima te doen nog. Hopleijk blijft oktober nog even mooi.

 

 

                                                                                         24-09-2009

Wat een goed nieuws kreeg Dre maandag!! Tussen 1 okt en 1 nov begint hij in Carcassone. Er word een nieuw filiaal geopend en Dre mag daar aan het werk. Hij gaat het samen doen met een collega en als zijn Frans wat beter is, mag hij de facturering en telefoon ook gaan doen. Dan wordt hij dus een soort van filiaalmanager. Hij krijgt een vast contract zonder voorwaarden, reiskosten vergoeding en een regeling dat zijn middagpauze korter is zodat hij optijd naar huis kan. Nu nog afwachten per welke datum dit alles gaat plaats vinden.

Zijn contract voor zijn huidige baan heeft hij nog steeds niet ontvangen helaas. Iets te enthousiast gereageerd mss in het begin. Helaas heb je overal mindere mensen werken.  

 

 

                                                                                         21-09-2009

Wat een week zeg. De tijd vliegt wel moet ik zeggen. Ik had me zo voor genomen om elke zaterdag de site te updaten maar het lukt gewoon niet.

Van woensdag op donderdag was ik alleen thuis met de kids. Dre blijf een nacht in een hotel ivm zijn werk. Raar hoor zo'n eertse nacht zonder mijn man, maar ik heb het overleefd. Nog steeds hebben we geen contract maar wie weet vandaag......

Donderdagmiddag hadden we een gesprek op school. De meiden doen het allebei prima. Ysa doet gewoon wat de andere kinderen doen, echt begrijpen wat de juf zegt doet ze niet. Sterre daarin tegen begint juist wel te begrijpen wat de juf zegt. Praten blijft ze moeilijk vinden maar daar is een oplossing voor. Volgende week krijgen de bijde meiden bijles in de Franse taal. Ze moeten dan om 08.10 uur op school en krijgen dan een half uurtje bijles. Eerst drie dagen om te kijken hoe vlot ze het oppikken. Mochten ze meer dagen nodig hebben is dit geen probleem. Echt super dat de school zo mee denkt met ons.

Vrijdag om 09.15 uur heb ik Maartje en Fiene van het vliegveld gehaald. Echt zo gezellig dat ze er zijn. S'avonds hebben we heerlijk ge-bbg bij Fred en Marieke. De kids lagen te slapen en zo konden wij even bijkletsen.

Maar het leukste nieuws kwam eigenlijk vrijdagmiddag om 17.00 uur. Andréas zijn oude baas belde hem. Of Dre maandag, vandaag dus, op gesprek wil komen want hij heeft ws een baan voor hem. Hoe, wat en waar is nog onbekend maar ik duim vandaag mijn duimen eraf.

 

                                                                                   

                                                                                         12-09-2009

Het huis wat we maandag hebben bekeken is echt helemaal super. 4 slaapkamers, ruime woonkeuken en een kleinere woonkamer. Daarbij een geweldig grote garage en een super mogelijkheid tot het maken van een terras.

Helaas kunnen we nog geen actie ondernemen want Andréas heeft zijn contract nog niet. Dat gaat weer op zijn Frans helaas. We willen eerst zwart op wit zien dat hij echt een vast contract heeft gekregen. Dus nog even afwachten en blijven hopen.

Verder gaat het allemaal zo zijn gangetje hier. Vrijdag de 18 komt er een vriendin uit Nederland over met haar dochtertje. Daar kijken we nu erg naar uit. En over 4 weken zijn Opa en Oma Zwolle hier. Kortom: allemaal dingen om naar uit te kijken.

 

 

                                                                                        

                                                                                        05-09-2009

Maar snel even een update plaatsen. Andréas is inmiddels een week aan het werk bij zijn nieuwe baas en het bevalt hem goed. Wel even wat anders, dit zijn nl busruiten en die zijn toch een klein beetje zwaarder. Gemiddels plaatsen ze zo'n twee ruiten per dag en rijden ze een kilometer of 500. Donderdag had hij onverwachts een dagje vrij dus dat was erg leuk. S'ochtends was Andréas al vrij omdat het de eerste schooldag voor de meiden was en zijn collega belde op dat de middag klus niet doorging en hij lekker vrij was. Erg fijn ook voor Sterre en Ysa.

Ja, de eerste twee schooldagen voor de meiden zitten erop. Wat was het spannend allemaal. Ysa ging met veel enthousiaste mee en dat is alle twee de dagen zo gebleven.

ook. Voor Sterre was het was moelijker. Het was even huilen toen wij weggingen en af en toe even als ze een vraag of werkje niet begreep. Maar over het algemeen: petje af voor mijn meiden.

Het hypotheek gesprek heeft ook plaats gevonden. We kunnen opzoek naar een huis. Zaterdagochtend hebben we een huis met veel mogelijkheden bekeken, groot maar met veel te veel opknap werk eraan. Je kan er een super woning van maken maar dat is voor ons niet realistische. Maandag gaan we nog een huis bekijken hier in Argeliers. Afwachten maar weer.

Je kan merken dat het toeristen seizoen is afgelopen. Zwembad dicht, supermarkten niet meer open tussen de middag, restaurants gesloten. Echt geweldig. Ook aan het weer kan je het merken s'avonds en s'nachts koelt het goed af. Overdag is het nog zo'n 27 graden hoor maar wel met veel wind. Edje vind het heerlijk die koelte, hij vliegt weer de wijnvelden door mijn vriendje.

 

 

 

                                                                                       28-08-2009

En zo lacht het leven je weer toe. Andréas heeft om 13.30 uur vandaag gehoord dat hij een nieuwe baan heeft en niet geheel onbelangrijk, een vast contract. Hij is donderdag even langs gegaan bij het bedrijf en vanmiddag mocht hij al op gesprek komen. Maandag ochtend is zijn eerste werkdag, hoe zijn dagen er uit gaan zien, ik heb geen idee maar dat zal ik vanavond wel horen. Ik heb gelijk een afspraak gemaakt bij de bank om te kijken hoeveel hypotheek we evt kunnen krijgen. Nu kunnen we verder met onze droom waarmaken!!

 

 

                                                                                      25-08-2009   

Zo en dan ineens regend het gewoon s'nachts en het grote deel van de ochtend. Opzich lekker hoor, koelt het even wat af en krijgen de wijnvelden weer een verdiende plens water. Beetje jammer alleen dat het dak lekt, maar dat lossen we wel weer op.

Andreas is vanaf vrijdag weer werkloos helaas. Zijn baas heeft, op dit moment, echt geen plek voor hem. Wie weet als de nieuwe filialen worden geopend.

Inmiddels heeft hij wel een sollicitatie brief opgestuurd naar een bedrijf die voornamelijk ruiten plaatst in bussen. Soms ook vrachtwagens maar toch voornamelijk bussen. Het enige nadeel is wel dat hij  door heel Zuid-Frankrijk aan het werk moet en dus lange dagen zal maken. Maar goed daar is dan het loon ook naar. Hij gaat deze week in elk geval ook even langs bij het bedrijf. Je weet maar nooit.

De schooltassen voor de meiden zijn binnen, nog 9 nachten slapen en dan gaan ze naar school. De meiden zijn er nog redelijk rustig onder gelukkig. Ik zelf vind het een stuk spannender. Maar het zal echt wel goed komen.

 

 

 

Zo even wat foto's van ons huisje. Het is klein maar fijn. Inmiddels heb ik al wat meer kunnen opruimen en is de zolder nog beter begaanbaar voor de kids. Beneden blijft het behelpen maar het gaat.

 

 

                                                                                        18-08-2009 

Wij zijn heel erg blij!! Opa en Oma Zwolle komen in Oktober gezellig langs. Ze huren een huisje in de buurt hier. Gelukkig voor ons komen ze met de auto en kunnen ze weer wat echt hollandse producten voor ons meenemen.

Andréas weet helaas nog niks concreets omtrent zijn werk. Het lijkt erop dat hij over twee weken weer werloos is maar zijn baas is bezig met twee nieuwe filialen dus wie weet.

Verder doen we maar erg weinig overdag. het is hier erg warm, zo'n 38 graden en dus echt te warm om heel actief te zijn. Gelukkig is het in huis wel goed te doen. S'avonds koelt het wel af tot zo'n 24 graden dus slapen is nog te doen.

We zijn druk aan het kijken voor een ander huis of een stuk land wat we willen kopen. Ik bedoel je moet toch blijven dromen?

 

 

                                                                                        16-08-2009 

Wat een week zeg. Ik ben gewoon blij dat hij is afgelopen. Het begon zondag al met het bekijken van twee auto's. Ja, ja, we hebben een nieuwe auto gekocht. De bus was helaas niet in tevoeren in Frankrijk dus moesten we opzoek naar wat anders. Afgelopen zondag zijn we naar een picasso en een laguna wezen kijken. De picasso was het net niet maar de laguna zeker wel. Het is een mooie grijse laguna break geworden. Een diesel met alles erop en er aan. dre blij en de kids al helemaal.

Vanaf maandag tot woensdagochtend ben ik zelf druk bezig geweest met het huis zover klaar maken dat alle spullen erook in zouden passen. Woensdagmiddag moesten we nog even snel naar Nabonne om een auto verzekering te regelen. Nou was dat zo gebeurd, alleen jammer dat Nederland dan soms zo dwars kan liggen. Je vraag heel simpel of ze een bonus/malus verklaring willen faxen, nou dat heeft toch wat voeten in de aarde gehad zeg. Maar ook dat is gelukt. Toen snel terug naar Argeliers. Net voor Argeliers belde de verhuizers dat ze er waren maar het straatje niet konden vinden. Dus snel naar ze toe gereden en naar ons huis. Binnen 1.30 uur waren we helemaal uitgepakt. De jongens hebben nog even lekker onder de douche gestaan voor ze vertrokken naar Barcelona.

Inmiddels is de kinderkamer helemaal op orde en de woonkamer ook. De kids zijn super blij met hun eigen spullen. En wij ook.

Donderdagavond hebben we de nieuwe auto opgehaald. Wat een luxe bak zeg en wat rijdt hij lekker. Een heel verschil met de bus.

Gisteren was het feest hier in Argeliers. De hele avond allerlei soorten muziek en eten en drinken natuurlijk. We waren uitgenodigd door vrienden van Fred en Marieke voor een bbq. De kids hebben heerlijk met elkaar gespeeld en lekker gegeten. Marijn ging om 21.30 uur naar bed en Sterre en Ysa om 22.30 uur. Ondanks alle herrie zijn ze gelijk in slaap gevallen. Papa en Mama hebben nog een laatste drankje gedronken bij Fred en Marieke en lagen om 01.15 uur op bed. De muziek was idd om 02.00 uur afgelopen dus al met al best goed kunnen slapen vannacht. Een beetje jammer alleen dat de kids om 07.15 uur al weer wakker waren. Vandaag dus maar een heel rustig dagje en vanmiddag lekker naar het zwembad.

 

                                                                                         

                                                                                         09-08-2009

Inmiddels zitten we sinds vrijdagmiddag in ons eigen huis. Het is wel even weer wennen voor iedereen. De kids slapen met zijn drieen op een kamer dus dat was de eerste avond dikke pret. Gezellig kletsen met elkaar en elkaar wakker houden. Gelukkig ging het gisteravond stukken beter, met 10 minuten sliepen ze alle drie.

De huiskamer is erg klein dus spelen de meiden veel boven en Marijn beneden. Nu de meiden de straat niet hoeven over te steken mogen ze ook zelfstandig naar het pleintje achter ons huis. Ja, dat is natuurlijk heel erg spannend en geweldig, Sterre fietst de hele dag en Ysa gaat er op haar step achteraan.

Andréas bevalt het nog goed op zijn werk, hij had laatst op een middag alleen maar Nederlanders geholpen, zowel de klanten als zijn baas waren daar erg blij mee.

Woensdagmiddag na 13.00 uur komt het verhuisbedrijf de spullen brengen. En dat is wel heel erg fijn, hebben we weer kasten waar de kleding en het speelgoed in kan, mijn eigen boeken etc.

 

 

                                                                        02-08-2009

De eerste werkweek van Andréas zit er weer op. Het is hem gelukkig heel goed bevallen. Hopelijk mag hij over 4 weken gewoon blijven.

Vrijdagavond heeft Edje helaas weer een aanval gehad. Hij kon niet meer lopen, viel en zijn ogen waren helemaal weg gedraaid. Dre heeft hem naar huis moeten dragen. Eenmaal thuis ging het wel weer gelukkig. waarschijnlijk de combinatie van de warmte en het vele traplopen in dit huis. Nu houden we hem maar op het terras boven en het lijkt weer goed te gaan. Wat een schrik zeg.

Verder gaat alles zo zijn gangetje. Kids doen het prima, die kregen vrijdag een pakketje uit Nederland vol het knutselspullen. Nou dat is een groot succes. Ik zie en hoor ze niet meer. Opa en Oma: bedankt!!

Gisteravond heeft het hier heel hard geregend. Echt het water liep over de straten. Nu was het ook al erg lang droog dus het was wel even welkom. Maar in combinatie met een harde wind vonden we het gewoon koud gisteravond. Nu is het weer weer prima.

De zolder komt vandaag af. Andréas is nu de laatste kleine dingen aan het afwerken en vanmiddag kan ik zuigen en dweilen. Als het goed is gaan we dan donderdag over.

 

 

                                                                                         30-07-2009

Zo, ik heb mijn eerste Franse vuurdoop gehad. Dinsdag had ik een afspraak bij het postkantoor. Marieke had al wel een rekening geopend voor ons maar de rest moesten we het zelf doen. En dat is gelukt. De pas en de cheque's komen er aan. Ik ben best trots op mezelf.

Gisteren druk bezig geweest om schoon te maken. Nou dat is geen pretje in de hitte zeg. Maar goed met af en toe even pauze kom je een heel eind.

Vanochtend zijn we lekker weer naar de speeltuin geweest. De kids hebben zich weer heerlijk kunnen uitleven. Ook hebben we erg leuke post gekregen. Allemaal kaartjes uit Nederland, altijd leuk natuurlijk.

Dre bevalt het werken nog prima. Leuke collega's en dat is al heel belangrijk. De taal leert hij snel nu. Vandaag moet hij een nieuwe ruit plaatsen bij een Nederlander. Zijn baas had maar bedacht dat hij dat maar moest doen. Snap ik ook wel hoor, die lastige Nederlanders ook altijd. :)

 

 

 

                                                                                         27-07-2009

Andréas heeft vandaag zijn eerste werkdag gehad. En het viel hem 100% mee. Leuke collega's en het werken ging prima. Niet heel veel verschil met het werken bij Carglass. Hij is gelijk al met een collega op pad gestuurd om in de omgeving twee ruiten te plaatsen. Voorals nog alles super dus.

Ik vind het wel even wennen. We hadden gedacht zo'n twee maanden samen als gezin te hebben en dat loopt nu even anders. Ik ben super blij dat hij een baan heeft want dat maakt het allemaal wel makkelijker maar toch... Ook de kids moesten even wennen maar we hebben een heel gezellig dag gehad. Lekker naar de speeltuin en later nog de honden uitgelaten met zijn allen.

 

 

                                                                                         25-07-2009

Het blijft leuk Nederlander te zijn in Frankrijk. We zijn op zoek geweest naar voorstrijk voor de gipsmuren in ons huis. Nou leg dat maar eens uit. Eerst geprobeerd in het Frans maar dat lukte niet helemaal. Toen werd er een medewerker bij gehaald die Engels sprak (en dat willen ze echt wel hoor) en ja hoor na 10 minuten uitleggen hadden we onze voorstrijk.

Inmiddels zit de voorstrijk op het eerste gedeelte van de zolder en gaat Andréas straks de eerste laag saus aan brengen. Ja, we moeten nu toch wel meer haast gaan maken. We hebben alleen nog maar de weekenden om de zolder klaar te krijgen.

 

 

                                                                                         24-07-2009

En zo staat je leven ineens op zijn kop. Dre is de hele week al druk bezig geweest maar solliciteren en zijn cv versturen. Nu kreeg hij vanochtend telefoon of hij vanmiddag (24-07) op gesprek wou komen. Zo gezegt zo gedaan. En het resultaat: maandag beginnen. In eerste instantie is het maar voor 5 weken maar wel met kans op een vaste baan of overplaatsing naar een ander filiaal. Hoe dan ook, we zijn er heel blij mee en het begin is er!!

 

 

Andréas is de afgelopen dagen druk bezig met sollicitatie brieven schrijven en uitzendbureau's aflopen. Hopelijk heeft het snel resultaat.

De trap in ons huur huis is bijna weer in orde. Er zat een gat in van zo'n 30cm en van een andere tree was er een stuk af. Samen met een vriend van Fred heeft Andréas dit weer hersteld. Er moet alleen nog een steunbalk aan de achterkant bevestigd worden dan kan er helemaal niks meer gebeuren.

Van de week gaan we verf uitzoeken voor de zolder en verder met opruimen. We  gaan ervoor om het huis bewoonbaar te hebben voor Fred en Marieke weer thuis zijn.

Het weer is nog steeds heerlijk. De afgelopen dagen is het wat meer bewolkt maar de temperatuur is nog prima.

De kids raken steeds meer gewend aan het Franse leven van 2 keer warm eten en laat naar bed gaan.

 

 

De eerste solicitatie's zijn de deur uit. Nu maar hopen dat Andréas snel reactie's krijgt. Fred heeft hem geholpen met het schrijven van een drietal brieven die hij voor verschillende functie's kan gebruiken. Altijd handig.

Per 1 augustus zijn we officieel eigenaar van ons huur huis. We moeten nog wel het een en ander repareren en opknappen maar daar hebben we nog tijd genoeg voor.

Kortom: alles loopt zoals het lopen moet en we genieten nog steeds volop.

 

 

En daar zit je dan, in een volgepropte bus opweg naar je nieuwe thuis land. Het afscheid nemen was even lastig maar dat hoort erbij. We zijn op zondag vertrokken en hebben de eerste dag gereden tot zo'n 50 km onder Nancy. Het was een super mooie camping met een schitterend uitzicht. De kinderen vonden het maar wat gaaf dat we in een kleine tent gingen slapen. Alle dagen dat we hebben gereden hebben ze zich super gehouden. We hebben om de 2 uur steeds gestopt en vaak een parkeerplaats gezocht waar een speeltoestel oid bij was.

Eenmaal bij Marieke was het natuurlijk groot feest. Wat voelt het goed om in je eigen dorp aan te komen en te weten dat we hier nog heel lang blijven.

We hebben de honden eerst even kennis laten maken en dat ging super gelukkig. Daarna lekker op het terras gezeten en even heerlijk bij gekomen. De kids gingen heel makkelijk slapen en dat was voor papa en mama heel fijn.

Tot nu toe vermaken we ons prima, Dre is druk opzoek naar een baan maar dat komt vast goed. En verder genieten we vooral erg veel.

 

 

 

 

 

 

De avonturen van

 de familie Koolmees