16-04-2012  

Ook met Ysa gaat alles prima. Die heeft heerlijk haar draai gevonden op school en doet prima mee. Haar paasrapport was dan ook uitstekend. Huiswerk is dan weer niet haar hobby, ze blijft haar best doen om er onder uit te komen.

 

Inmiddels staat de trampoline en de schommel in de tuin en is Ysa dus heerlijk veel buiten te vinden. Alleen met haar zus en broer of heerlijk met de buurjongens. Lekker vies worden, raar doen en genieten van het mooie weer.

 

Oma Spanje is de afgelopen week elke dag wel gestrikt door Ysa om een spelletje te doen. Dol op spelletjes die Ysa. Maar dan wel me haar regels en als zij wint...

 

Op de judo gaat het allemaal nog prima. Ze vind het nog steeds geweldig. De twee dagen in Februari waren dus ook echt een hit voor Ysa.

 

 

                                                                                                                       31-01-2012

Judo is echt Ysa haar sport. Elke week gaat ze met veel enthousiastme naar de les. Bloedfanatiek is ze ook. Met alle spelletjes moet ze toch wel winnen. Zoniet dan is het ineens allemaal heel stom.

In de Februari vakantie gaat Ysa twee hele dagen naar de Judo. Ze kijkt daar dan ook al helemaal naar uit. Twee dagen sporten en dat ver weg zonder mama. Mama en papa vinden het spannend maar Ysa niet hoor. Die zou het liefst nog blijven slapen daar.

 

Met Ysa gaat het goed op school. Ze heeft het erg naar haar zin. Ze kan ook prima mee komen alleen huiswerk maken heeft Ysa een broertje dood aan. Haar antwoord op mijn vraag: "Ysa heb je nog huiswerk?" is dus ook standaart "NEE". Helaas voor haar heeft ze een strenge mama.

 

Vlak voor de kerst zijn we naar Nederland vertrokken voor een korte vakantie. Gelukkig had Ysa van de kerstman een DS gekregen en was de reis een stuk leuker. Genoten heeft Ysa zeker in NL. Spelen met haar neefjes en nichtjes op de WII, slapen bij haar neefje en natuurlijk een nachtje slapen bij Nina en Mandy.

Maar het leukste, volgens Ysa, was het computeren bij ome Kees en het in bad gaan bij tante Tonnie. Heerlijk dat ze met zulke simpele dingen al blij kan zijn.

Ysa is natuurlijk ook mee geweest naar de schaatsbaan. Ze heeft heerlijk gekrabbeld op haar dubbele ijzertjes. Zo leuk om te zien.

 

 

 

Wat heeft Ysa genoten van alle visite in September, Oktober en November. Als eerste kwamen Maartje en Fiene. En dat was een hele grote verrassing omdat ik niets verteld had.

Later kwamen Ome Jeroen en zijn moeder en natuurlijk opa en oma Zwolle.

Volgens Ysa was het allemaal het superste leuke. Door de vele hulp was ons huis optijd klaar en heeft Ysa een mooie kamer gekregen. Toen het huis "klaar" was en iedereen weer weg was kwam oma Spanje ook nog. Gelukkig had die een koffer vol hagelslag bij haar dus Ysa is helemaal gelukkig.

 

                                                                                         15-09-2011

Drie maanden niets geschreven. Dat kan toch niet. Er is genoeg leuks gebeurd dus nu toch maar even achter de pc gekropen om jullie weer even bij te praten.

 

De school is inmiddels alweer 1,5 week bezig en Ysa vind het super. De eerste ochtend was even moeilijk. Nieuwe klas, nieuwe juf maar ze kwam om 12.00 uur helemaal stralend uit school. Dat zit wel goed dus.

 

Vanmiddag gaan we Ysa opgeven voor judo. Vanaf dinsdagavond mag ze dan officieel gaan beginnen.

 

De vakantie met Oma was heel gezellig. Ysa heeft genoten van oma, het zwembad en de kids club. Elke ochtend van 10.00 tot 12.00 uur was er een kids club. Kleuren, dansen, naar het riviertje Ysa vond alles leuk. Op vrijdag had ze zelfs een optreden. Wat was ze trots.

 

Ook onze eigen vakantie was erg leuk. Elke dag lag Ysa in het zwembad en gelukkig had ze wat Nederlandse vriendinnetjes gevonden. Ik had werkelijk geen kind aan haar. Ze ging heerlijk haar eigen gang.

 

En toen kregen de watterpokken op vat op Ysa. Wat heeft ze er last van gehad. Ze werd letterlijk en figuurlijk gek van de jeuk. Gelukkig was de ergste jeuk weer over met twee dagen en konden we toch lekker op vakantie.

 

 

De eerste week van Juli waren Rene,Adriana en de meiden hier. Ook daar heeft Ysa van genoten. Ze was helemaal weg van Rene, ze was niet bij hem weg te slaan.

We zijn heerlijk een dagje naar Carcassonne geweest de meiden hebben hier geslapen en onze meiden hebben een nachtje daar geslapen. Helaas vloog de tijd en moesten we na een super week alweer afscheid nemen.

 

                                                                                         14-06-2011

Wat heeft Ysa genoten van Eurodisney. Vanaf het moment dat we de trein in gingen tot dat we thuis kwamen heeft ze genoten. De sprookjes figuren,het eten,het samen zijn met de familie, het zwembad en natuurlijk het spookhuis. Het spookhuis was de eerste attractie waar we ingingen. Spannend in het begin en daarna alleen maar leuk. Gelukkig voor Ysa is ze nog een keer met Andréas naar het spookhuis geweest. Verder heeft ze alle dagen samen met haar neefje op een kamer geslapen en gespeeld. Die twee schelen een jaar maar hadden elkaar helemaal gevonden. Erg leuk om te zien.

 

 

 

                                                                                         28-05-2011

En inmiddels is onze kleine meid een grote meid geworden. 6 jaar oud is Ysa alweer. En dat kunnen we echt niet vergeten, ze vertelt het ons ongeveer 3 keer per dag.

Het was een hele gezellige verjaardag en Ysa is flink verwend met cadeautjes. Playmobil,Charlotte aux fraise,oorbellen en een tasje van assepoester.

Van omaS heeft ze gaatjes gekregen in haar oren. En deze dappere dame heeft geen kik gegeven. Nu moet ze zes weken lang met Hello Kitty in haar oren lopen. Geen straf voor Ysa.

 

Ome Jeroen is een weekje op visite geweest. wat een grote verrassing was dat voor Ysa. We hadden ze mee gelokt naar het vliegveld onder het mom van vliegtuigen kijken. Toen Jeroen de gate uitgelopen kwam zijn wij naar de auto gelopen. Pas toen Sterre hem herkende had Ysa het door. Ze heeft wel 5 minuten nodig gehad om even los te komen. Maar daarna was ook het helemaal goed. Het was Jeroen voor en Jeroen na. Ja, dat was even flink genieten.

 

Wat heeft Ysa genoten van het bezoek van de familie. De liefde voor haar grote neef was snel over en ging over in de liefde voor haar tante Karen.

We hebben gezellig Ysa haar verjaardag vast gevierd. Ze is verwend met playmobil, spelletjes en een assepoester barbie. Maar vooral de spelletjes zijn favoriet. Ze heeft een nachtje geslapen bij de familie en iedereen zover gekregen om een spelletje te doen met haar.

Ook op het strand heeft ze heerlijk gespeelt en genoten van haar neven en nichten.

Het afscheid nemen was even moeilijk. Ysa heeft wel een kwartier lang op het muurtje gezeten. Gelukkig kreeg ze veel aandacht van haar tante's en was het even later weer helemaal goed.

We kunnen terug kijken op een super week!!

                                                                                         18-04-2011

Omdat Ysa haar juf geopereerd moest worden is Ysa gezellig een paar dagen bij mama thuis gebleven. En genieten dat ze doet. Gezellig met mama boodschappen doen, tv kijken zonder zus en broer, lekker wandelene n vooral gewoon alle aandacht krijgen. Helaas voor Ysa is de pret donderdag weer over, dan is de juf er weer.

Gelukkig voor Ysa hoeft ze maar twee dagen naar school. Vanag vrijdag heeft ze lekker twee weken vakantie. De eerste week zijn we gewoon gezellig thuis en vanaf 30 April komt de familie dus dat is dikke pret.

Ysa is namelijk tot aan haar oren toe verliefd op haar grote neef.

 

Verder moet ons middelste meisje ook aan de bril. Heel slecht zijn ogen niet maar om te voorkomen dat ze slechter worden gaan we zaterdag een mooie bril uitzoeken. Of Ysa het vervelend vindt?? Helemaal niet, ze kan juist niet wachten.

 

Op school gaat alles prima, ze kan prima meekomen en het schrijven en letters herkennen gaat steeds beter. Ons kleine meisje wordt groot!!

 

                                                                                         08-03-2011

Met Ysa gaat alles helemaal prima. Ze heeft deze week nog lekker vakantie. En daar geniet ze lekker van. Uitslapen, lekker spelen en veel naar buiten. Sinds deze week fietst Ysa op Sterre haar fiets en dat doet ze prima. Een echte grote meid wordt het al.

 

Op school gaat het allemaal erg goed. Ze is een stuk rustiger en luistert beter naar de juf. En dat is goed te merken aan het rapport. Ze is druk bezig met schrijven en letters herkennen.

 

                                                                                         03-01-2011

We zijn weer terug van een heerlijke week Nederland. De heen reis was een reis vol hindernissen maar Ysa gaf geen kik. Die heeft zich prima vermaakt in de auto.

Eenmaal in Nederland was het groot feest. Ome Jeroen was er natuurlijk maar ook ome Kees en tante Tonnie waren zwaar favoriet. Zodra we na een dagje weer weer thuis kwamen sprong ze bij Kees op schoot en blijf daar lekker zitten.

natuurlijk was ze dol enthousiast om iedereen wee te zijn. Al haar tante's en oom. Opa en oma en alle anderen. Ook het nederlandse eten en de tv waren zwaar favoriet. Ja het was een heerlijke week voor Ysa.

 

17 December kwam Pere Noël op school. Al in de weken er voor was Ysa druk bezig haar gedichtje uit haar hoofd te leren. En dat ging haar prima af. Ze deed het super. Ook had per Noël een mooi cadeautje mee genomen dus voor Ysa was het een prima dag.

 

Haar rapport was even wat minder. Ysa vind het soms lastig dat de juf zegt dat sommige dingen anders moeten en doet dan vervolgens gewoon niets meer. Komt vast wel weer goed.

 

                                                                                         06-11-2020

Ysa? Ja, mama. Heb je zin om mee te gaan naar de Ikea? Ja!! Mogen we dan ook een ijsje?

Zo heb ik Ysa mee gelokt de auto in om oma Spanje op te halen. En wat een verrassing was het zeg. Ysa was al druk aan het raden wie het nou kon zijn. Eigenlijk was ome Jeroen de enige optie. Groot was dan ook de verrassing dat het oma was. De hele week heeft ze gezellig bij oma in de gitê geslapen. Genoten van de aandacht en mooie cadeau's. Ja, het was een super week, zo met oma.

 

Ook op school gaat het heel goed. Ysa haar Frans is echt meer dan super. Ze schakeld zo soepel en makkelijk over en gaaf te merken. Spelen thuis gaat zelfs in het Frans. Ik moet er echt op letten dat er thuis Nederlands gepraat wordt.

 

                                                                                        17-10-2010

En toen waren opa en oma alweer naar huis. Wat heeft Ysa genoten van opa en oma. Is ze normaal helemaal niet zo knuffelig en op schoot zitterig, nou wel bij opa en oma hoor. Gek doen met opa in de tuin en lekker bij oma op schoot even bijkomen.

Ze heeft samen met Sterre één nachtje geslapen en dat was echt helemaal fijn aldus Ysa.

Helaas gaan ook drie weken heel snel voorbij maar hier kan Ysa weer even flink mee vooruit.

 

                                                                                         22-09-2010

De school is weer begonnen!! Ysa is helemaal blij. Niet alleen heeft ze dezelfde juf als vorige jaar. Ook zit haar grote vriend Alexis bij haar in de klas. Die twee zijn echt onafscheidelijk. Zo leuk en lief om te zien.

Ze is nu druk bezig met leren schrijven en dat is niet altijd makkelijk. Ze leren hier in LDF gelijk al aan elkaar schrijven en dat is best lastig met al die krullen aan vele letters hier.

 

Ook Ysa is helemaal weg van Bibi de cavia. Niet zozeer om haar te aaien en op schoot te hebben. Maar wel om te helpen met de verzorging en de kooi te verschonen.

 

Ysa heeft genoten van de vakantie. Ze had vanaf de eerste dag al een vriendinnetje dus ze was de hele dag de hort op. Samen in de speeltuin, naar de tent van het vriendinnetje en samen met de bal spelen. In het water voelt Ysa zich als een vis. Wat een verschil met begin van de zomervakantie.

 

                                                                                        31-07-2010

Mama, ik heb nog heel lang vakantie toch? dat is de vraag die Ysa me bijna elke dag wel stelt. ja, voor Ysa mag het elke dag wel vakantie zijn. Lekker uitslapen, leuke dingen doen en veel in het zwembadje spelen. Welke 5 jarige wil dat nu niet?

 

Ysa heeft genoten van het weekendje kamperen. Slapen in de tent, spelen bij de rivier en vooral spelen met Gerald in de rivier. Ja, dat was toch wel haar grote held dat weekend.

 

Verder gaat het super met onze middelste. Lekker knutselen spelen en genieten.

 

2 September mag ze weer naar school. Ze gaat dan naar de GS. Nog 1 jaartje spelen en een beetje leren. Maar het zal wel anders worden dan het eerste jaar. Nu wordt er toch meer van haar concentratie gevraagt en dat is een heel punt bij Ysa. Maar ze komt wel bij haar grote vriend Alexis is de klas dus dat maakt veel goed.

 

Zwemmen is Ysa haar nieuwe hobby geworden. Vond ze het een week of wat geleden nog best eng in het water nu is ze zo vrij als een vogeltje. Heerlijk om te zien.

 

                                                                                         13-06-2010

Wat een drukke laatste weken zijn het voor Ysa op school. Een dagje naar de brandweer, haar verjaardag gevierd op school en een dag naar Lezignan met een sportdag en picknick. Wat vindt ze het allemaal leuk. Ja, Ysa geniet echt op school. Soms is het allemaal even wat moeilijk maar dat hoort er ook wel bij.

 

Verder is Ysa helemaal blij met haar grote vriend Alexis. Daar hebben ze namelijk een schommel en een zwembad in de tuin. En aangezien we daar heel vaak zijn is Ysa elke weekend helemaal blij. Ook Eric is erg favoriet. Waarom: omdat hij zovaak grapjes maakt. Wat wel erg grappig is is dat ze tegen Eric perfect Frans praat. Thuis praat ze eigenlijk altijd Nederlands in tegenstelling tot Sterre. Maar bij Eric en Alexis praat en verstaat ze prima Frans.

 

Inmiddels is Ysa alweer 5 jaar oud. En wat een drukte was het op haar verjaardag. Natuurlijk was Ome Jeroen er maar ook veel andere vriendjes kwamen nog. Ze is weer vreselijk verwend. En, zoals ze zelf zegt, nu is ze een grote meid. Dus kan ze zelf haar tandenpoetsen en zich zelf douchen. Helaas voor haar werkt dat niet helemaal zo.

 

19 Mei hebben we Ome Jeroen van het vliegveld gehaald. Ysa wist van niets dus de verrassing was erg groot. Wat was ze blij om hem weer te zien. Het was Ome Jeroen voor en Ome Jeroen na. Dat we hem al lang niet hadden gezien was absoluut niet te merken.

Het afscheid was ook voor Ysa erg moeilijk. Het was de eerste keer dat Ysa echt moest huilen omdat er iemand weer naar Nederland ging. Ja, ook Ysa begint het allemaal wat meer te beseffen.

 

                                                                                         07-05-2010

Alweer bijna 5 jaar oud is Ysa. En wat een geluk heeft Ysa dat we dat al een klein beetje hebben geviert. Haar tante's, oom en neefjes en nichtjes zijn deze week op bezoek en samen met hun hebben we vast een klein beetje Ysa haar verjaardag geviert. Ze heeft een schitterende prinsessenjurk gekregen en een petshop huis. Wat is ze er blij mee. Ze straalde helemaal toen ze de jurk aan had en durfde bijna niet te bewegen.

 

Afgelopen dinsdag heeft de familie haar opgehaald van school en heeft ze daar één nachtje geslapen. Wat een pret was dat. Spelen met haar grote neven en nichten. S'middags zijn we met zijn allen naar de grotten geweest. Dat was heel gaaf.

 

Verder gaat het super me Ysa. Ysa heeft genoten van de vakantie. Het spelen in de speeltuin, bij de rivier, de boodschappen die we gedaan hebben. Maar het meest gave was de bbq bij vrienden. Niet om de tuin of de schommel hoor. Zelfs niet omdat ze pas om 00.00 uur naar bed ging. Nee, omdat Ysa bijna zonder zijwieltjes kan fietsen. De hele avond heeft ze geoefend. Stoppen kon en wou ze gewoon niet. Zo mooi om te zien. Geen kik gaf ze maar gewoon weer proberen en dat de aanhouder wint heeft Ysa laten zien. Het is nog wat eng maar dat het goed gaat komen is zeker.

 

                                                                                         08-04-2010

Kleine meisjes worden groot. Cliché misschien maar toch echt waar. Ysa wordt meer volwassen maar ook in de lengte groeit ze nu. Gelukkig blijft ze onze heerlijke eigenwijze mup. Ysa verteld wel hoe het gaat en moet hoor. Papa en mama weten daar niets van. Juf wel, want juf heeft altijd gelijk.

Op school gaat het dan ook prima. Ze doet heel goed haar werkjes mee en vindt het ook echt leuk om te doen. Kleuren en buiten spelen is ook leuk maar het lijkt soms wel of ze toe is aan meer. Dat ziet ze natuurlijk ook van Sterre. Maar thuis is ze ook al bezig met schrijven en wil ook de tafels al leren.

Op school gaat ze al steeds meer Frans praten. Het verstaan is geen enkel probleem.

NOg een paas maanden en dan mag ze naar de "echte" school zolas Ysa dat noemt. Gelukkig voor Ysa mag ze daar ook nog spelen. Maar de aandacht gaat dan wel meer uit naar schrijven etc.

 

Ysa is weer helemaal blij met haar oude "nieuwe" bed. De tent zit er weer omheen en Ysa heeft haar eigen hoekje gemaakt onder haar bed. Net als Sterre natuurlijk.

Maar voor nu is Ysa alleen maar bezig met haar verjaardag en met het feit dat haar neeftjes en nichtjes komen. Nog iets meer als 3 weken wachten.

 

                                                                                         25-02-2010

Wat heeft Ysa genoten deze vakantie. Ze was zo blij iedereen weer te zien. Maar haar grote vriend Ome Jeroen was toch wel het toppunt. Elke dag vroeg ze weer: mama we blijven toch nog heel lang bij Ome Jeroen?

Het bezoek aan school was voor Ysa wat overweldigend. Ze zat heel stil in de klas en er kwam bijna geen woord uit haar. Gelukkig kwam ze later op het schoolplein wel iets meer los.

Ysa heeft een heel mooi cadeau van opa en oma gekregen. Een poppenbedje en kleertjes voor haar pop. Ze straalde helemaal en kon bijna niet geloven dat het echt voor haar was. Verder was het heel opvallend dat Ysa vaak antwoord gaf in het Frans en ook in haar spel veel Franse woorden gebruikte. Ja, onze jonge dame pikt het goed op.

 

 

                                                                                         05-02-2010

Met Ysa gaat alles prima. Met vlagen heeft onze jongste dochter het heel moeilijk. Dat uitzich in huil en drift buien. Heel sneu allemaal. Ysa kan maar moeilijk vertellen wat er echt met haar is dus doet ze het maar zo.

Maar over het algemeen doet ze het prima. Op school gaat het super, ze speelt met kinderen en praat ook veel meer.

Thuis is ze heerlijk haar oudste zus aan het kopieren. Zo grappig voor ons om te zien. Voor Sterre wat minder.

Ook Ysa verheugd zich op de vakantie naar Nederland. Dat ze naar haar oude school gaat is leuk maar ze heeft het maar over 1 iemand. En dat is Ome Jeroen. Sorry voor alle andere familie en vrienden. Jeroen staat nu even op 1.

Vorige weekend heeft Ysa heerlijk gespeeld met grote Jack. Die twee zijn heerlijk gewaagd aan elkaar.

Dat Ysa een grote meid aan het worden is is te zien. Alle kleren worden te klein. Gelukkig dat ze een grote zus heeft.

 

                                                                                         05-01-2010

Ook voor Ysa is de school weer begonnen. In tegenstelling tot Sterre had Ysa er wel zin in. Lekker weer spelen mama. Dat is wat ze me vertelde toen ik vroeg of ze wel weer naar school toe wou. Heerlijk toch.

Afgelopen weekend zijn we de sneeuw op gaan zoeken. Na alle sneeuw verhalen uit Nederland wouden wij ook wel weer eens sneuuw zien. Ondanks de kou was het super leuk. Vooral de slee vond Ysa geweldig. Maar na een half uur spelen, in de koude wind, was het weer genoeg.

 

 

 

                                                                                         31-12-2009

Vandaag heeft Ysa heerlijk buiten gespeeld bij Jack, William en Amy. Het was erg mooi weer dus Ysa heeft lekker, zonder jas, buiten gespeeld. Wat een weelde daar voor kinderen.

Onze grote meid heeft ook haar rapport gehad. Wat een knappe meid is het toch. Ysa doet het super op school. Ze praat steeds meer Frans op school en zoekt ook echt contact met haar klasgenootjes.

Verder gaat het goed met Ysa. Oma is op bezoek geweest en daar heeft Ysa erg van genoten. Lekker veel naar buiten en sinds een week kan Ysa fietsen. Nog wel met zijwieltjes maar het begin is er.

Ysa speelt verder veel en graag alleen. Of samen met Marijn met de duplo.

Spelen met Sterre is, zoals twee zussen met elkaar spelen, water en vuur........

Père Noël is op school langs geweest en Ysa heeft heel dapper twee liedjes mee gezongen in het Frans. Wat vond ze het moeilijk, tranen in haar ogen en maar dapper doorzingen. TROTS!!

 

                                                                                         03-12-2009

Sinterklaas heeft zomaar een pakketje naar Ysa opgestuurd. Er zaten super leuke knutselspullen in. Helemaal blij en verbaasd was Ysa.

Ysa was vorige week dinsdag op haar neus gevallen op school. Ze leek wel een kleine clown met haar rode neus. Gelukkig zag het er erger uit dan het was. Nu zijn alle korsten weer weg en heeft ze weer een mooi zacht roze neusje. Maar helaas was de pech nog niet over. Gistermiddag viel ze lang uit op straat en nu heeft ze twee gaatjes in haar hand. En vandaag zijn daar nog twee geschaafde knieen bij gekomen. Laten we hopen dat de pech nu weer even over is.

Verder gaat het goed met Ysa. Op school gaat het steeds beter. Ze speelt wat meer met de nadere kindjes en heeft weer vele verhalen als ze uit school komt.

 

                                                                                         22-11-2009

Afgelopen vrijdag zijn we met Ysa naar de schoolarts geweest. Het was even lastig om alle opdrachten goed te snappen voor haar maar we hebben het gered. Ik mocht sommige oefeningen vertalen voor haar waardoor het allemaal net wat makkelijker ging. Overal is Ysa voor geslaagd behalve voor de ogentest. Links was allemaal prima alleen recht schoorde ze 8 uit 10. Dus we hebben een verwijsbrief voor de oogarts. Geen probleem kan Sterre gelijk ook mee.

Verder gaat het nog steeds prima met Ysa. Ze geniet op school en thuis is ze heerlijk aan het splen en knutselen.

Zaterdagmiddag werd er ineens heel had op de deur gebonkt. Toen we gingen kijken stond er een zak pepernoten op de stoep. Dat was toch een feest. Wat heeft ze zitten snoepen. Nu Sint toch in de buurt lijkt te zijn hebben we ook maar de schoen gezet en wat bleek: er zat een heerlijke chocolade letter in de schoen. En een brief dat Sint ook een klein beetje denkt aan de kinderen die niet meer in Nederland wonen. Wat een genot om dan zo'n blij gezichtje te zien.

 

 

                                                                                         17-11-2009

Het klinkt heel saai maar eigenlijk heb ik weinig spannends te vertellen over Ysa.

Ysa gaat heerlijk haar eigen gangetje en pikt de taal spelenderwijs heel goed en snel op. Gisteren hebben we de juf gesproken en die gaf aan dat Ysa haar steeds beter begrijpt en ook tegen de juf wel Frans praat. Tegen haar mede klasgenoten praat ze eigenlijk nog weinig. Maar dat zal nog wel komen.

Ysa is zaterdag naar de verjaardag van William geweest. Ze heeft de middag van haar leven gehad. De hele tijd buiten gespeeld, op een traktor gereden en snoep gezocht. Wat wil een kind nog meer.

 

                                                                                         09-11-2009

Wat een heerlijke meid is het toch. Nu Ysa weer goed in haar vel zit gaat het weer helemaal lekker. Ze gaat weer met veel plezier naar school en heeft weer allerlei verhalen. Volgens de juf gaat het goed op school dus dat is fijn te horen. De bijles is even gestopt. School kijkt het even aan tot januari. Mocht het dan nodig zijn straten we weer met de bijlessen. Ysa gaat nu erg snel met het leren van woordjes en gebruikt dit ook steeds meer in het dagelijkse leven. Klinkt erg grappig.

Verder vermaakt Ysa zich met de duplo van Marijn en knutselt ze veel. En ze speelt graag met haar grote zus. Samen met de poppen, playmobil en gevechtje spelen.

 

                                                                                        24-10-2009

Het gaat weer helemaal goed met Ysa, ze is weer lekker haar zelf. De Franse lessen werpen hun vruchten af gelukkig. De eerste paar keren deed ze absoluut niet mee en leek het er op dat de lessen voor Ysa nog te moeilijk zouden zijn. Maar niets daarvan, Ysa mocht dan op school niet mee doen, thuis wist ze prima alles te benoemen. Nu gebruikt ze zelf best veel Franse woordjes in haar dagelijkse geklets. Ook krijgt ze aansluiting bij haar klasgenootjes en zien we dat Ysa weer plezier maakt en weer heerlijk haar zelf is.

Ook deze dame heeft genoten van Opa en Oma. Ze bleef maak kletsen en vertellen. In de speeltuin was Opa het haasje. Kom Opa, tikkertje doen, Opa wil je duwen, Opa, Opa............ En Opa, die genoot. Met als Oma hoor, Oma kreeg de mooiste bloemetjes en schelpen van Ysa. Ook knuffels wilde ze met liefde uit delen. Wat een heerlijke meid is ze toch!

 

                                                                                         29-09-2009

Oei wat heeft Ysa het moeilijk op het moment. Mijn kleine meisje houdt zich zo dapper maar vindt het allemaal zo moeilijk. Vrijdagochtend op school heeft ze niks gezegt en gedaan. Ze zat er bij en keek er naar. Toen ik haar vroeg waarom barste ze in snikken uit en verteld dat ze de kindjes niet snapt, de oude juf mist en het zo moeilijk vindt. Ja, dat snap ik zo goed. Ysa heeft zich de eerste weken zo groot gehouden dat alles er nu uit komt. Gelukkig gaat school er heel goed mee om.

Vandaag heeft ook Ysa bijles gehad, dat ging best redelijk, ze vindt het erg moeilijk om de juf na te praten maar dat zal steeds beter gaan. Ook gaan we thuis nog maar meer oefenen. Verder gaat het prima met Ysa, ze is thuis helemaal vrolijk en gaat lekker haar eigen gang. Ik had voor Marijn een doos duplo blokken op de kop getikt op een rommelmarkt maar Ysa speelt er eigenlijk nog het meeste mee. De mooiste bouwwerken maakt ze en speelt dan, met heel veel fantasie, hele verhalen.

 

                                                                                         12-09-2009

Inmiddels is Ysa al 6 dagen naar school geweest. En vanaf dag 1 gaat het super. De eerste dag liep ze vrolijk met haar rugzak het schoolplein op, gaat bij haar juf staan en papa en mama konden wel weer gaan. Dit is zo gebleven. Volgens de juf, die erg lief is, gaat het prima met Ysa, ze doet gewoon wat andere kindjes ook doen en zo hobbelt ze lekker mee.

Ysa heeft wel even last gehad van heimwee. Ze kon ineens onbedaarlijk beginnen met huilen en was dan niet meer te stoppen. Ze gaf toen ook wel aan dat ze iedereen zo miste en het soms niet leuk was. Het kon ook niet uitblijven, alleen Ysa uit het weer anders als Sterre.

Verder wordt Ysa echt een grote meid. Haar taal gebruik gaat met sprongen vooruit echt leuk om te horen. Zelfs het Frans gaat haar goed af. Het is ook een kleine papagaai.

Ook Ysa groeit ineens als een speer. Alle kleren worden te klein en ze word nu een echt wijs dametje van 4.

 

                                                                                         14-08-2009

Met Ysa gaat het allemaal prima. Ze is een heerlijke eigenwijs moppie. Het moet allemaal gaan zoals madam wil en anders....Ysa vraagt elke dag waarneer ze nou naar school toe mag. Ze wil zo graag met vriendjes en vriendinnetjes spelen. Nog een week of drie en dan is het zover. 3 september om 09.00 uur moeten de dames op school zijn. Ik ben zo benieuwd hoe dat zal verlopen. Volgende week gaan we een nieuwe schooltas kopen en dat moet er een van Dora of Cars worden.

Verder doet Ysa het echt super. Ze pakt de Franse taal best goed op en heeft zich goed aangepast aan het Franse weer en ritme.

Sinds we in ons eigen huis zitten mag ook Ysa naar het pleintje achter ons huis, nou dat is wel heel stoer. Maar het allerliefste gaat ze naar het oude gedeelte van Argeliers met de trappen. Gelukkig is dat op 10 meter van ons huis en in een doodlopende straat.

Kortom ons moppie doet het super!!

 

Ysa vond de hele verhuizing maar wat interessant. Zodra ik een verhuisdoos pakte kwam ze al aan gelopen met de vraag: gaan we nu naar Frankrijk? De kalender die ik al 3 maanden in huis had hangen hielp niks. Maar nadat de verhuisauto was geweest en bijna alle spullen weg waren begon ze toch te beseffen dat we echt weg zouden gaan en niet meer zouden terug komen. Gelukkig was ze erbij toen al haar spullen werden ingepakt zodat Ysa echt weet dat ze straks gewoon haar eigen spullen weer heeft.

De dagen bij Opa en Oma vond Ysa super. Ze ging heerlijk zelfstandig naar de speeltuin en ook voor haar was het grote bad helemaal geweldig.

De reis naar Frankrijk heeft ze super doorstaan. Het slapen in een kleine tent vond ze maar wat spannend.

Ook nu we hier zijn gaat Ysa heerlijk haar eigen gang. Ze is echt volledig haar zelf. Heel dapper voor een meisje van net 4.

 

 

De laatste schooldag hebben Ys en Sterre getrakteerd. Ysa vond het maar wat stoer om de klassen rond te gaan en dat alle meesters en juffen wat op een mooie kaart gingen schrijven. Was Sterre soms wat emotioneel Ysa kon alleen maar lachen.

Zelfs toen we om 12.00 uur afscheid namen van iedereen bleef ze maar lachen en vragen of iedereen gauw bij haar langs kwam. Wat is het toch een lekker ding.

 

 

We zijn heerlijk een weekend naar het strand geweest. Ysa keek even de kat uit de boom maar eenmaal los vond ze het geweldig. Het zeewater vond ze wat koud en de golven wat spannend maar een emmer, wat water en schelpen en Ysa vermaakte zich prima.

Is wel een serieuze zaak hoor, over het zand heen lopen.

 

 

School vond Ysa werkelijk geweldig. Elke dag ging ze weer met even veel plezier. Echt super om te zien. Ik moest haar zelfs afremmen in het maken van speelafspraken. Het liefst speelde ze elke dag met drie vriendinnen tegelijk. De laatste dagen in Borne heeft ze elke dag wel met een vriendinnetje gespeeld en de laatste dag hebben Lisan en Mirthe bij haar en Sterre gespeeld. Dit viertal bij elkaar geeft heel veel leven in de brouwerij.

Ik had Ysa verteld dat we een afscheidfeesje hadden omdat we naar Frankrijk zouden verhuizen.  In eerste instantie had ik niet het idee dat ze echt begreep wat een afscheid inhoudt. Maar toen we er waren was het begin toch wel heel moeilijk. Ze wou me niet loslaten.

 

Maar na het eten van een tiental slagroomsoesjes kwam ze gelukkig helemaal los. Ze heeft genoten en bij het afscheid nemen van de vrienden en familie was ze weer de oude Ysa die zich oprecht afvroeg waarom iedereen toch moest huilen. Volgens Ysa huil je als je pijn hebt en anders niet.

 

 

Inmiddels is Ysa alweer 4 jaar oud. Ze heeft een geweldige gezellige verjaardag gehad en is heerlijk verwend.

Op school gaat het super. De eerste week was het even aftasten hoever ze kon gaan en heeft ze het de juffen even flink lastig gemaakt. Maar nu, ze gaat met heel veel enthousiastme elke dag en gaat zelfs al spelen bij vriendinnetjes. Laat Ysa maar lekker schuiven, die komt er wel!!

 

 

Ysa in haar verjaardagskleding.

 

 

 

11 mei is de dag dat Ysa haar eerste schooldag heeft. Ze heeft er zoveel zin in. Echt super om te zien. Ze telt de dagen op de kalender echt af.

De school in Frankrijk is helemaal geregeld. Ysa komt in de maternelle groep van 4/5 jarigen. Te vergelijken met onze kleuterklassen. Ik vind het wel heel spannend voor haar. Nog nooit naar school geweest en dan gelijk naar een Franse school met een helemaal vreemde taal. Maar volgens de geleerden leren ze binnen een half jaar de taal. Dus daar vertrouwen we maar op.

Nog maar 22 dagen en mijn kleine meid wordt al weer 4. Ze heeft een duidelijke mening over haar feesje. Het thema moet worden: nijntje en vlinders. :)

 

 

Nog maar een maandje en Ysa mag gaan proefdraaien op school. Ze gaat na de meivakantie proefdraaien en de 25e mag ze volledig mee gaan draaien. Ze is er ook wel aan toe, de psz vindt ze maar kinderachtig. Ze heeft het er ook veel minder naar haar zin. Mama vindt het wel een overgang. Heb ik ineens maar een kind thuis.

Verder gaat het super met Ysa. Ze wordt een echte grote meid die heel goed weet wat ze wel en niet wil. Helemaal super dus.

 

 

We hebben Ysa natuurlijk ook verteld dat we naar Frankrijk gaan verhuizen. Waar Frankrijk is weet ze wel, daar woont Eline, is dan haar antwoord. Maar of ze beseft wat verhuizen inhoudt?? Nu is het zo dat als ik iets ga inpakken ze al vraagt of we naar Frankrijk gaan. Wel is ze heel duidelijk dat ze al haar spullen mee wil nemen. En dat doen we ook natuurlijk. Ze praat ons heerlijk na als we met onze Franse lessen bezig zijn. Die meid komt er wel!!

Ysa kan niet wachten tot ze naar de Zonnebloem mag. Elke keer als we Sterre naar school brengen krijg ik de vraag waarneer mag ik.....Nou nog maar even geduld meisje en dan mag je.

 

 

Hallo allemaal,

 

ik ben Ysa nu al weer bijna 4 jaar oud. Ik ben geboren op 23 mei 2005. Ik kwam heel snel ter wereld en ben nog steeds erg snel. :) De eerste anderhalf jaar van mijn leven heb ik in Alphen aan den Rijn gewoond. Niet dat ik daar nog veel van weet maar dat vertelden mijn papa en mama mij. Ome Jeroen paste altijd op ons als mama aan het werk was. Nu we in Borne wonen, kan dat helaas niet meer. Gelukkig heb ik een lieve oppas ervoor terug gekregen. Ik kan heel goed alleen spelen, het liefst met de playmobil en klei. Sinds november 2007 ga ik naar de peuterspeelzaal, dat is gaaf zeg. Ik speel daar de hele ochtend met klei en de trein, auto's zijn ook erg leuk. Per mei 2009 mag ik naar de grote school. Ik ga dan ook naar de Zonnebloem en kom dan bij Sterre in de klas.

 

 

 

 

 

De avonturen van

 de familie Koolmees.