16-04-2012

Kleine jongens worden groot. Zo cliché maar zo waar. Marijn gaat steeds meer zijn eigen gang en redt zich prima zonder zijn moeder. Gelukkig is het een heerlijk kroelkont dus dat is vooral voor mama erg fijn. ;-)

 

Zijn praten gaat ook met sprongen vooruit. Het duurt even maar dan krijg je ook wat. Er moet nogeen keer een logopedie aan te pas moeten komen voor de uitspraak, maar voorals nog niet. De logopediste was heel duidelijk. Hij gaat vooruit en houdt jullie flink voor de gek dus gewoon blijven oefenen thuis en pas in September weer terug. Meneer kan dus prima alle letters uitspreken maar doet het gewoon weg niet. 4 jaar oud en nu al stront eigenwijs. :-)

 

Verder is Marijn een heerlijk mannetje die lekker zijn eigen gang gaat en met mooi weer veel buiten te vinden is. Op zijn fiets, de tracktor of step. Stenen zoeken, met water klieren of heerlijk op de trampoline.

Maar het allerliefste zit meneer de hele dag op de ds van zijn zus. Wat is die bloedfanatiek zeg en sterker nog heel goed ook.

 

                                                                                                             31-01-2012

Op school gaat het goed met Marijn. De juf had de eerste tijd nog wat moeite met hem te verstaan maar dat gaat ook steeds beter. Hij praat ook echt stukken beter. Zowel Frans als Nederlands.

Sinds de kerstvakantie heeft Marijn wel twee dagen in de week een half uurtje bijles. Vooral voor het schrijven. Letters hebben echt zijn interesse wel maar schrijven niet. Gelukkig gaat hij met veel plezier heen.

 

Lego is Marijn zijn grootste hobby. Hij heeft inmiddels al een hele verzameling en blijft lekker bouwen. Zogauw de ene klaar is staat de ander bak al weer klaar. Zal hij wel van zijn vader hebben.

 

Marijn heeft het super gedaan de hele weg naar Nederland. Heeft zich prima vermaakt met zijn storio en gewoon lekker naar buiten kijken. In Nederland heeft hij ook wel genoten maar hij beleeft het toch heel anders dan de meiden. Voor Marijn is het meer een gezellige week terwijl de meiden het echt zijn als een familiebezoek. Marijn vond het dan ook prima om weer naar huis te gaan.

Natuurlijk heeft hij genoten van alle aandacht van vrienden en familie. Het schaatsen hoefde van Marijn niet perse. Maar de laatste 10 minuten wou meneer ook wel even op de schaats. En tweede Rintje zal hij niet worden.

Van Jeroen heeft hij een Takel computer gehad en echt wat een hit is dat. Nog steeds speelt hij er veel mee. Helaas voor mama die gek wordt van de hele dag: hallo ik ben takel! ;-)

 

Inmiddels is Marijn alweer 4 jaar oud. Wat vliegt de tijd toch. En wat is hij verwend. Lego van Cars, een tractor met aanhangwagen, een racebaan van Cars en wat al niet meer. Nu nog even wachten tot de tuin klaar is dan kan hij heerlijk met zijn tractor naar buiten.

 

Marijn had even wat moeite met alle drukte en veranderingen. Veel mensen over de vloer, Maartje en Fiene, Jeroen en zijn moeder en opa en oma. En tuusedoor natuurlijk de verhuizingen en gewoon naar school gaan. Dat uitte zich soms in pittige huil en stilzwijg buien. Meneer deed zijn handjes voor zijn ogen en zei gewoon weg niets meer. En kon dat best een uur of langer volhouden. Maar gelukkig snapte iedereen zijn buien en was het na de verhuizing snel weer over. 

Wat is hij blij met zijn nieuwe Cars kamer. Want cars is en blijf favoriet bij Marijn.

 

                                                                                                             15-09-2011

En toen waren de 9 weken vakantie alweer om. Echt wat vliegt de tijd als je het naar je zin hebt.

 

Marijn is inmiddels ook alweer 1,5 week naar school. Hij heeft een nieuwe juf en ook wat andere kindjes in zijn klas. De eerste dag was ook voor hem even wennen. Maar nu gaat hij met heel veel plezier naar school. Bijna 4 wordt hij gewoon alweer. Ja, kleine kindjes worden groot.

 

Wat heeft Marijn genoten bij oma op de camping. Slapen in het grote bed bij oma, zwemmen en lekker naar de speeltuin. Sinds de vakantie in Marijn ook echt een waterrat geworden. Hij springt zo het grote zwembad in met alleen zijn bandjes om. Trappelt vrolijk naar de overkant niets is hem te gek.

 

Tijdens onze eigen vakantie heeft Marijn ook genoten. Slapen in de tent samen met zijn zussen, lekker de hele dag buiten spelen met zijn tractor en de steentjes en veel naar het zwembad. Ze hadden een leuk peuterbad met glijbaan wat Marijn helemaal super vond. Veel kindjes van zijn leeftijd waar hij heerlijk mee heeft kunnen spelen.

 

Tijdens de week dat Rene hier was heeft Marijn de waterpokken gekregen. O, wat zat ons mannetje er onder. Gelukkig heeft hij maar 1 dag echt last gehad. Gelukkig heeft hij wel kunnen genieten van Rene,Adriana en de meiden. Zoveel aandacht van 4 meiden.

 

 

                                                                                                             14-06-2011

Ook voor Marijn is het bijna vakantie. Nog twee weken naar school en dan heerlijk 9 weken vrij zijn. Spelen,zwemmen en genieten van het bezoek wat gaat komen.

 

Marijn is vorige week een dag met school op stap geweest. Om 08.30 moest hij al in de bus zitten op weg naar een boerderij. Hij vond het maar wat gaaf en stoer. Rugzak mee met eten en drinken en gaan. Om 17.30 uur kwam hij weer aan bij school. Moe maar zo voldaan. Hij heeft echt zo genoten van alle dieren en alles er om heen.

 

Eurodisney was voor Marijn genieten maar wel heel vermoeiend. Veel lopen en lang wachten maar hij heeft het super gedaan.

De treinreis vond hij super. Hij is helemaal weg van de trein dus dat was voor hem echt dubbel op genieten.

In het park was alles leuk maar ook daar was de rit in de trein toch wel heel gaaf. Maar het echt hoogtepunt was voor Marijn niet het ontbijt, niet de trein maar Cars. Cars is al jaren favoriet bij Marijn en nu kon hij gewoon in een echte Cars auto zitten. Het was echt een super kinder attractie. Al in de wachtrij kon hij genieten van al zijn favoriete figuren. Sally,Takel en vele andere waren er te zien.

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                                             31-05-2011

Met onze kleine grote man gaat alles prima. Hij doet het prima op school en is verder een heerlijke peuter met een flinke eigen wil.

 

Marijn heeft genoten van alle viste en vooral Woep, (joep) was erg favoriet bij Marijn. Het slapen bij en spelen met iedereen was 1 groot feest voor hem. Leuk om zien dat hij het nu allemaal wat bewuster mee maakt.

 

Toen we ome Jeroen gingen op te vliegveld waren vooral de vliegtuigen heel gaaf. We hebben er twee zien landen en dan maakte best wat indruk op Marijn. Dat ome Jeroen er ineens was was even lastig te snappen voor onze kleine man. Gelukkig kwam hij in de auto helemaal los en heeft hij flink genoten van ome Jeroen.

 

                                                                                                            18-04-2011 

Gelukkig ging de oogtest bij de oogarts helemaal prima. Geen bril nodig voor Marijn. Wel moeten we in December nog een keer terug om te kijken of zijn ogen hetzelfde blijven. Met zoveel brildragers in het gezin is dat geen overbodige luxe.

 

Op school gaat alles prima. Hij kent alle letters van het alfabet, telt tot 15 in het Frans en tot 20 in het Nederlands. Praten doet hij op school vooral in korte woorden. Echte hele zinnen kan hij nog niet maken. Voorals nog maakt niemand zich daar zorgen over. Mocht het aan het einde van het jaar niet veel verbetert zijn dan maken we een afspraak bij een logopediste.

 

Wat moet ik verder nog vertellen?? Marijn is een heerlijk vrolijk mannetje die goed weet wat hij wil en dat ook flink laat merken indien nodig.

Hij heeft sinds een maandje een 16" fiets en dat vindt hij helemaal geweldig. Overal waar we heen gaan moet zijn fiets mee. Het liefst gaat hij op zijn fiets kijken bij het nieuwe huis. Niet voor het huis maar wel voor alle gave grote machine's die daar aan het werk zijn. Het is en blijf een echte knul!!

 

                                                                                                             09-03-2011

Marijn is gezakt voor de oogtest op school. Echt geen woord kwam er uit en hij reageerde op niets en niemand. O, wat een dondersteen is het ook. Nu hebben we een afspraak voor April in het ziekenhuis. Wel handig want dan kunnen we gelijk allemaal.

Verder gaat het prima met hem. Hij speelt nog steeds graag met zijn duplo, auto's en traktoren. En ook Cars is en blijft favoriet. Het wordt dan ook hoogtijd dat cars2 uit komt op dvd. Cars 1 kan hij wel dromen.

 

Ook op school doet hij het prima. Tellen gaat hem heel goed af en ook kleine opdrachtjes samen met de juf lukken prima. Sommige dingen zijn wat moeilijk. En dat is niet omdat hij de opdracht niet zou kunnen maar omdat hij de taal nog niet volledig onder de knie heeft en zo dingen niet helemaal begrijpt. Ach, hij is ook nog maar 3 en wij maken ons daar dan ook helemaal niet druk over.

 

                                                                                                             03-01-2011

Wat een kanjer is Marijn toch. 19 uur in de auto en geen kik geven. Ja, de heenweg was een flinke rit met veel sneeuw en gladheid.

Maar eenmaal in Nederland was Marijn alles vergeten. Hoewel hij Cees en Tonnie toch niet echt kende voelde hij zich er prima thuis. Zo leuk om te zien.

Verder heeft hij zich prima vermaakt met alles en iedereen. Fiene is nog dagje langs geweest en Koen, kleinkind van Cees en Tonnie, was er ook twee dagen.Zo mooi te zien hoe Marijn geniet van zijn neefjes en nichtjes. Ze zijn natuurlijk vele jaren ouder maar voor Marijn maakt dat niets uit.

 

Op school gaat het ook allemaal prima. De juffen beginnen hem steeds beter te begrijpen en hij praat op school eigenlijk alleen maar Frans.

Thuis is het een mengelmoes van Frans en Nederlands door elkaar. Klinkt erg leuk in elk geval. Wat wel opvalt is dat hij in de buurt van vreemden weinig praat. Ach, stiekem is het best een mama's kindje die stoere zoon van ons.

 

                                                                                                             06-11-2010

En toen ineens was oma Spanje er.  Marijn moest even de kat uit de boom kijken maar in de auto kwam hij helemaal los. Het was alleen maar oma oma oma. Ook Marijn heeft de hele week gezellig bij oma geslapen samen met zijn zussen.

Van oma kreeg hij natuurlijk ook nog cadeautjes voor zijn verjaardag. Een grote cars puzzel en een super mooie grote blauw tractor. Ook al een mega hit. De hele tijd zag hij deze tractor al in de straten van Argeliers rijden en nu heeft hij hem zelf. Wat een lekker ding is het toch. Een echte auto, treinen en tractorfan.

 

Op school gaat het prima. Hij kan prima mee doen en zijn Franse woordjes worden met de dag meer. Hij gebruikt nu bijde talen om te communiceren. Op school gebruikt hij eigenlijk alleen nog maar de franse woordjes. Precies wat de bedoeling is.

 

                                                                                                             17-10-2010

Hoera Marijn is drie jaar!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jeetje, wat gaat de tijd toch snel. En wat heeft hij genoten de afgelopen dagen. Het begon vorige week zondag al met zijn verjaardag vieren samen met opa en oma Zwolle. Deze waren voor drie hele weken hier en dat alleen was al flink genieten voor Marijn. Opa en oma waren het helemaal.

Van opa en oma kreeg hij, namens de hele familie Stuifzand, twee mooie pyama's en Cars duplo. Wat een hit is dat zeg. Vanaf dag een doet hij niet anders als spelen er mee.

Vandaag heeft hij de rest van zijn cadeau's gekregen. Grote grijpwagens en vrachtauto's, een mega auto van vrienden, een speelkleed en een mooie sjaal en muts van Cars. Ja, dat hij jarig is kunnen we niet omheen.

 

Verder gaat het super met Marijn. Hij gaat inmiddels al hele dagen naar school en dat vind hij werkelijk super. Zijn taal gebruik gaat echt met sprongen vooruit.

 

                                                                                                             29-09-2010

Onze kleine grote man gaat naar school. De eerste dag was best even spannend. Met zijn allen wachten op het plein tot de juf alle kindjes bij elkaar had. Toen de naam zoeken en je jas en tas ophangen. We mochten als mama's en papa's even mee de klas in. Marijn zag de auto's en een trein en ging gelijk spelen. Na twee minuten gaf ik aan dat ik naar huis ging en dat vond hij prima. Ik kreeg een snelle kus en klaar was Marijn met mama. Toen ik hem om 12.00 uur op ging halen kwam hij helemaal blij uit school. Hij heeft 1 keer moeten huilen een paar dagen later maar dat is nu helemaal over. Hij loopt vrolijk de klas in en komt er vrolijk weer uit. Zijn Frans gaat dan ook best hard. Alleen de juffen hebben soms nog wat vertalling van ons nodig.

Ja, we zijn hele trots op onze knul.

 

Marijn heeft in de vakantie niet anders gedaan dan spelen in de speeltuin. Alleen of met zijn zussen het maakte hem niets uit. S'ochtends snel eten en weg was Marijn. Af en toe speelden zijn zussen en hun vriendinnetjes mee en dat was helemaal pret. Hoe hoger en harder op de schommel hoe beter. Als papa of mama ging duwen was het dan ook standaard: "hoger mama".

 

Zijn praten gaat steeds beter. Zowel het Nederlands als het Frans. Is toch wel heel leuk om te merken hoe jonge kinderen talen snel oppakken. Hij verstaat het Frans dan ook heel goed. Nu is het aan ons om te zorgen dat hij het Nederlands niet gaat verleren.

 

                                                                                                             02-08-2010

Marijn heeft sinds twee weken drie oma's. We zijn een weekendje naar vrienden geweest op de camping en Marijn zag Edtith en het was gelijk OMA!! Gelukkig kan hij ook prima haar naam zeggen maar schijnbaar is ze meer een Oma dan een Edith. We hebben er heerlijk om gelachen. Hoe harder wij Edith zeiden hoe harder Marijn OMA riep.

 

Maar genoten op de camping heeft hij zeker. Lekker spelen in de speeltuin, ijsjes eten, veel drinken krijgen van oma en lekker gespeeld bij het water. Het slapen in de tent met zijn twee zussen ging gelukkig ook best goed. Was toch de eerste keer voor hem. Maar zolang zijn olifanten maar mee zijn slaapt Marijn overal.

 

Verder geniet hij van het feit dat Sterre en Ysa de hele dag thuis zijn. Aandacht te over voor hem natuurlijk. Af en toe vechten zijn zussen gewoon om hem. Ach, kan hij vast wennen voor over een paar jaar.

 

Verder gaat het gewoon goed met Marijn. Praten gaat steeds beter, kinderwagen is voor baby's en traktoren en graafmachine's blijven favoriet.

 

 

                                                                                                             13-06-2010

De tijd gaat veelste hard. Mijn kleine mannetje is gewoon geen klein mannetje meer maar een grote knul.

Marijn wil alles zelf doen en mama mag zich er vooral niet mee bemoeien. Gelukkig is en blijft hij we een lekker kroelkip.

 

Sinds een week of wat is Marijn volledig zindelijk. Plassen deed hij al redelijk goed maar poepen op de wc was wel erg eng en moeilijk. Maar nu niet meer. Alles doet hij op de wc en een ongelukje komt niet vaak meer voor. Sinds drie dagen wil meneer ook geen luier meer om in bed. Prima hoor Marijn. Wel heb ik even een matrasbeschermer gekocht voor een eventueel ongelukje.

 

Verder gaat hij steeds beter praten. Hij zegt een hoop na en weet nu veel beter te vertellen wat hij eigenlijk graag wil. Wel zo handig als je straks ook naar school gaat.

 

Verder gaat hij gewoon lekker zijn eigen gangetje. De duplo blijft erg favoriet en daar speelt hij dus ook heel veel mee.

 

Marijn heeft genoten van de week  met Ome Jeroen. Ook hij had het alleen maar over Ome Jeroen. Is natuurlijk ook wel heel erg leuk. Zo'n oom die je in de lucht gooit, je steeds kan tillen zodat je niet hoeft te lopen.

Tijdens een wandeling heeft hij samen met Ome Jeroen een kleine waterslang gezien. En wat zo grappig is, nog steeds als we langs dat plekje lopen begint hij weer over de slang.

 

                                                                                                             07-05-2010

Of Marijn nou veel mee krijgt dat hij zijn familie is die over is weet ik niet. Maar dat hij geniet van alle aandacht is wel duidelijk. Kroelen, voor lezen samen spelen. Heerlijk wat geniet hij dan.

 

Twee en een half jaar oud is Marijn alweer. Nog maar 4 maanden en dan gaat hij naar school. Ik heb hem officieel ingeschreven dus het gaat echt gebeuren. Hij zou gelijk hele dagen mogen gaan maar dat is me teveel voor hem. Hij gaat eerst halve dagen en dan kijk ik wel hoe het gaat.

 

Nu moeten de kinderen zindelijk zijn voor dat ze naar school zijn dus dat is nog een hele uitdaging. Tenminsten dat dacht ik. Maar niet dus. Marijn loopt nu al sinds afgelopen zondag zonder luier en dat gaat super. Hij komt droog uit bed en geeft zelf aan waarneer hij moet plassen. Wat zijn we trots op onze knul.

 

Het campingbedje is opgeruimd en Marijn slaapt heerlijk in zijn peuterbed met cars dekbed natuurlijk. Vanaf dag één gaat dit super. Hij is er twee keer in zijn slaap uit gevallen maar verder slaapt hij heerlijk in zijn bed.

 

Marijn vermaakt zich verder prima met de duplo en dan vooral met de trein. maar ook Cars kijken of Thomas de trein is heel erg favoriet.

In de vakantie zijn we veel naar de speeltuin en het riviertje geweest. Van het water moest hij weinig hebben maar de glijbaan en de schommels waren wel erg leuk. Klimmen, klauteren en gek doen zijn Marijn zijn grootste hobby's.

Al is met water spelen achter het huis wel weer geweldig. Alles nat maken, lekker spetteren en de planten water geven.

 

                                                                                                             25-02-2010

Helaas de taallessen van Kas, Marijn zijn grote neef, hebben niet geholpen. Tuurlijk, hij kletst me de oren van het hoofd maar ik begrijp er zo weinig van.

Ook Marijn heeft genoten van de vakantie. Overal vond hij het even gezellig. Gelukkig voor hem waren er bijna overal auto's en duplo. Dus speelde hij alsof hij thuis was.

Het was erg leuk om hem te zien spelen met Quinten. Quinten is een jaar jonger maar dat verschil zie je nu toch stukken minder als een maand of 8 geleden.

Wat is het toch leuk om Marijn zijn koppie te zien als we naar opa gaan. Zodra we het woord opa zeggen loopt hij al naar zijn jas en zegt: opa, auto?

Tuurlijk tellen de oma's ook mee en vindt hij ze net zo lief maar opa steekt er net even bovenuit.

Verder gaat het goed met ons mannetje. Zowel de heen als de terugweg heeft hij het super gedaan.

 

                                                                                                             05-02-2010

Marijn praat!!!!!!!!!!!!!! Blijft alleen zo jammer dat we er zo weinig van snappen. Nee, dat praten zal Marijn gestolen worden dat is wel duidelijk. Tuurlijk komen er wel woordjes bij maar het blijft minimaal. Gelukkig gaat Marijn zijn grote neef hem leren praten in de vakantie.

Verder gaat het super met onze peuterpeuber. Drinken uit een gewone beker gaat ineens helemaal goed. Rietjes zijn voor baby's zal Marijn gedacht hebben. Hij eet nog steeds prima en slaapt s'nachts ook goed. Een middagslaapje is eerder uitzondering dan regel.

Ook Marijn heeft een groeispurt gemaakt. Zijn broeken begonnen wel erg hoog water in de polder te worden.

Auto's en vliegtuigen zijn en blijven favoriet. Ik hoor de hele tijd: mama auto. Afhankelijk waar hij heen kijkt bedoeld hij een auto, traktor of vliegtuig.

Maar zijn grootste favoriet is: OPA. Zodra de computer aan gaat komt hij op schoot zitten. Helaas voor hem is Opa niet altijd op de skype. Gelukkig voor hem gaan we al snel naar Opa en Oma toe.

 

 

                                                                                                             04-01-2010

Oudjaarsdag zijn we s'middags naar de fruitboerderij geweest. Marijn ging helemaal uit zijn dak daar. Op de trampoline, in de loopauto en van de glijbaan. Hij was kans kapot toen we thuis waren. Heerlijk om te zien.

Verder geniet Marijn van het vele buiten lopen en het spelen. De sneeuw vindt hij maar zozo.Is wel erg raar om in te lopen. Op de slee is het wel super gelukkig.

 

 

 

                                                                                                            27-12-2009 

Oeps, ik heb gewoon al een maand lang niet geschreven. Terwijl er toch genoeg gebeurd hier. Al zijn dat mss niet echt spannende dingen. Marijn gaat gewoon heerlijk zijn eigen gang. Praten doet hij nog niet echt. Zijn nieuwste hobby is de Bumba puzzel maken die hij van Sinterklaas heeft gekregen. Ja, die goede oude baas heeft ons zelf hier nog kunnen vinden. Nu was Bumba op dvd al een grote hit maar de puzzel is het helemaal. Andere puzzels zijn echt niet interessant. Verder blijven Knabbel en Babbel en de Wielen van de Bus wel de meest bekeken dvd's hier in huis.

Buiten verplaatst Marijn zich lopend. De kinderwagen gaat eigenlijk alleen nog mee als we naar een druk winkelcentrum gaan oid. Steentjes gooien, stokjes zoeken en over randjes lopen zijn Marijn zijn favorite hobby's buiten.

Oma Spanje is net een week geweest en dat was groot feest natuurlijk. Lekker spelen, wandelen en verwend worden. Oma had als cadeautje auto's voor Marijn en het was alleen maar: wauw!!!!

Van de kerstman heeft hij de bus van Duplo gekregen ook al zo'n grote hit. Erg leuk om zien dat deze kleine man nu ook echt gaat spelen met de auto's de de duplo.

Verder slaapt Marijn niet meer s'middags en dat gaat eigenlijk best goed. Heel soms valt hij in slaap als we met de auto weg gaan maar verder doet hij het super. Het slapen s'nachts gaat nu ook weer stukken beter en hij slaapt nu tot een uur of zeven en dat is toch stukken beter als zes uur.

 

                                                                                                             22-11-2009

Wat is dat toch dat jongens zo laat gaan praten? Of zou dat komen door zijn twee zussen? Hoe dan ook, praten is niet Marijn zijn hobby. Hij weet echt wel wat alles is maar om het dan te gaan te benoemen, nee, dat is voor ander kinderen niet voor Marijn.

Op het moment is een dvd kijken helemaal geweldig. Of het nu Dribbel, de smurfen of knabbel en babbel zijn, alles is leuk. Bumba was al favoriet maar nu is alles leuk. Meneer gaat dan ook echt op bank hangen en heerlijk onderuit gezakt kijken. Gelukkig is spelen en wandelen ook nog leuk. 

Helaas is Marijn zijn bronchitis weer aan het opspelen. We puffen nu maar weer twee keer per dag. Dat is geen drama meer gelukkig. Verder gaat het allemaal prima met onze jongste.

 

                                                                                                             09-11-2009

Wat ben je toch een heerlijk mannetje. De hele dag speelt Marijn heerlijk met de duplo en zijn auto's. Hij vermaakt zich prima. Boekjes lezen met mama is ook erg leuk, en dan vooral de flapjes boekjes. Uren kan hij er mee zoet zijn.

Het praten gaat steeds beter. Per dag komen er wel twee woordjes bij. Auto, tractor en koekje zijn wel favoriet.

Zitten in de kinderwagen is soms erg fijn maar lopen is nu toch wel het leukste. Zeker als papa mee is. Heerlijk struinen door de bladeren, lopen over randjes en door het hoge gras. Ja, kleine vent je wordt nu echt groot.

 

                                                                                                             24-10-2009

En dan is de kleine grote man alweer 2 jaar oud. Wat is hij blij met al zijn cadeau's. Of het nu de duplo is of de boeken alles is leuk. Hij speelt dan ook heerlijk met alles.

Maar zijn grootste cadeau is toch wel dat Opa en Oma er waren. Hele dagen liep hij maar te roepen: Opa, Opa. Daar bedoelde hij ook gewoon Oma mee hoor. Zodra hij hoorde dat we naar Opa en Oma zouden toegaan rende hij naar de auto. Eenmaal uit de auto, rende hij, zo hard zijn kleine beentjes hem konden dragen, naar het huisje van Opa en Oma. Echt zo heerlijk om te zien. Gelukkig hebben Opa en Oma met zo veel genoten van Marijn als Marijn van zijn Opa en Oma.

Marijn met zijn mooie cadeau's van de Fam. Stuifzand

 

 

                                                                                                             05-10-2009

Alweer 23,5 maand oud is Marijn. Het is zo cliche maar de tijd vliegt echt. Marijn vermaakt zich heerlijk en speelt me liefst met de auto's en de duplo. De trekkers rijden nog steeds af en aan dus meneer vliegt met enige regelmaat naar buiten of gaat voor het raam staan kijken. Ook alle auto's die voorbij rijden worden bekeken en aangesproken met oto.

Het praten wordt, zo langzamerhand, toch wel wat meer. Appel, auto, bah en op zijn de nieuwste Nederlands woordjes. Au-revoir en On i va!! zijn de eerste twee Franse woordjes die hij zegt. Het klinkt zo mega lief uit zijn mondje. De Fransen hier vinden het geweldig natuurlijk.

Ik moet wel zeggen dat Marijn zich nu erg snel aan het ontwikkelen is. Hij kan nu erg netjes met lepel en vork eten, drinkt uit een gewone beker, soms nog met een rietje, maar hij kan het wel. Hij snapt werkelijk alles wat je hem vraagt ja mijn "kleine" man wordt echt groot!!

Zaterdagmiddag zijn we heerlijk naar het strand geweest. In het water vond Marijn het heerlijk maar op het zand lopen? Nee, dat heeft bijna 1,5 uur geduurd. Hij heeft wel heerlijk gespeeld hoor, maar dan zittend op een kleed. Pas na 1,5 uur kregen we hem zover om lopend met Sterre en Ysa mee te gaan. Gelukkig is het nog erg lekker weer en kunnen we veel buiten zijn. Marijn heeft nl ontdekt dan lopen eigenlijk veel leuker is als zitten in de kinderwagen. De kastanjes, de steentjes alles is leuk. Maar het leukste is nog zwaaien naar de boten die door het kanaal heel varen.

 

                                                                                       22-09-2009

We hebben bezoek gehad van Maartje en Fiene. Dat was super gezellig en we hebben heel veel gewandeld en gespeeld. Maar dat Marijn en Fiene zo afscheid moesten nemen van elkaar...... 

 

 

                                                                                                                              

Met Marijn gaat alles prima. Hij speelt wat af en geniet van de tijd zonder zijn zussen. Al is hij heel blij als we ze weer bij school op gaan halen. Zo heel af en toe leert hij weer een woordje erbij. Het is nog beperkt hoor maar wie weet.

Omdat het druivenpluk seizoen weer is begonnen is het erg druk met traktoren die af en aan rijden. Marijn weet niet waar hij kijken moet. Zodra hij een traktor hoort vliegt hij op en loopt naar de deur. Helemaal leuk. Ook rijdt er af en toe een grote pluk machine door de straat. Nou je moet dat koppie dan zien.. Helemaal onder de indruk, dat ding is ook zo enorm groot echt niet normaal.

De tijd gaat wel hard hoor. Nog iets meer als een maand en mijn kleine mannetje is alweer 2. Nog een jaar en ook hij mag naar school. Nog maar even niet aan denken.

 

                                                                                                             18-08-2009

De tijd vliegt zeg. Gisteren was Marijn alweer 22 maanden. Over twee maanden is hij alweer 2. Opa en Oma Zwolle komen in oktober dus die zijn er met zijn verjaardag dus gezellig bij. Misschien dat Oma Spanje ook nog komt.

Marijn geniet met volle teugen hier. Hij begint het water in de riviertjes ook eindelijk leuk te vinden, de vorige keer kon hij er heerlijk in zitten en lekker spetteren. Echt gaaf om te zien. Praten doet hij nog steeds niet. Soms lijkt het of hij af en toe een nieuw woordje erbij heeft geleerd maar dat is vaak maar éénmalig. Ik maak me nog geen zorgen als hij straks goed gaat praten komen er gewoon gelijk volzinnen uit.

Hij is eigenlijk altijd vrolijk en gaat heerlijk zijn eigen gang. Kortom, een heerlijk mannetje.

 

                                                                                                             25-07-2009

Alweer 21 maanden is onze "kleine" man. De tijd vliegt zeg. Maar het is wel enorm genieten.

Marijn heeft de hele emigratie gelaten over zich heen laten komen. Hij vond het wel even raar dat alle spullen waren ingepakt en de glijbaan en zandbak ineens weg waren.

Gelukkig vond hij het heerlijk bij Oma en Oma in huis. Hij heeft genoten van de speeltuin, de aandacht en het grote bad. De laatste dagen was hij wat minder te pas. Hij had wat verhoging en allemaal rode vlekjes, wat het was??

Ook in Frankrijk had hij die vlekjes nog en wat bleek, Eline had precies dezelfde vlekjes.

De eerste paar dagen had Marijn wat moeite met de drukte in huis, hij ging moeilijk slapen en riep de hele dag: mama. Het slapen ging na een dag of wat gelukkig al een stuk beter. Het is wel een mannetje met een eigen wil. Zodra iemand nee zegt is het huilen en dat hij dan snel weer stopt, nee. Even afleiden of knuffelen helpt gelukkig wel.

Nu we met ons eigen gezinnetje zijn is hij weer heerlijk de oude Marijn. Hij kan dus wat slecht tegen allerlei veranderingen en teveel drukte.

Hij geniet van het mooie weer en de uitstapjes naar de rivier. Het water vind hij maar zo zo maar de speeltuin is natuurlijk geweldig.

 

We gaan het maar niet over Marijn zijn praten hebben, of beter, het gebrek daaraan. Meer als Papa en Mama komt er nog steeds niet uit. Hij snapt alles prima hoor, vraag hem waar zijn beker is, of waar Sterre en Ysa zijn en hij loopt er gelijk heen. Waarom zou je gaan praten als iedereen je toch wel snapt.

Verder is het een heerlijke knul die heerlijk zijn eigen gang gaat en zich vooral niet op zijn kop laat zitten door wie dan ook.

 

Marijn is een echte knul hoor. Hoevaak die wel niet valt, een bult heeft oid. Het toppunt was wel het gat in zijn hoofd. Die arme knul viel tegen de border aan met als gevolg: een gat van bijna 1 cm. Gelukkig kon de huisarts het mooi plakken en is het inmiddels een mooi smal litteken. De val was s'ochtends en s'middags valt hij van de glijbaan. Resultaat: een schaafwond naast het gat. Of hij ervan geleerd heeft: NEE!!

Sinds Ysa op school zit hebben we veel tijd voor Marijn en daar geniet hij erg van. Lekker samen met de auto's spelen of fietsen. Kroelen is ook erg leuk. Met het mooie weer is Marijn eigenlijk alleen maar buiten te vinden. In de zandbak zitten is niet leuk, maar zand eruit scheppen dan wel weer. Ook de glijbaan blijft favoriet.

Het is echt een heerlijk mannetje van alweer bijna 20 maanden. De tijd vliegt hoor.

 

Inmiddels is Marijn alweer 1,5 jaar. Lopen en rennen is echt een hobby. Ook de glijbaan is niet meer veilig voor mijn klim geit. Praten doet hij eigenlijk nog niet. Papa,mama en sinds kort opa. Verder blijft het bij diediedie en dedede.

 

Inmiddels is Marijn weer helemaal de oude. Kruipen doet hij eigenlijk niet meer. Lopen is stoer dus loopt hij de hele dag. Buiten lopen was nog heel eng maar inmiddels niet meer. Hij speelt zelfs gezellig met zijn zussen buiten.

Eten is echt Marijn zijn hobby. Of het nou brood of warm eten is alles gaat erin. Ook het slapen gaat super. S'middags slaapt hij zo'n 3 uur. Even heerlijk tijd voor mama.

Praten doet hij niet, papa en mama is het enige, de rest is allemaal dedededede. Gelukkig snappen zijn zussen hem prima. :)

 

 

Ja, zondag 22-02-09 is Julie geboren. Nu kan ik straks kiezen uit twee meiden daar in Frankrijk. Julie is het zusje van Eline en de dochter van Marieke en Fred. Dat zijn vrienden van papa en mama in Frankrijk. Marieke noemt mij steeds kuikentje, gelukkig weet ik dat ze het goed bedoelt. Ze is ook echt heel lief hoor.

Ik ben net heel ziek geweest. Het begon met spugen en daarna ook nog koorts en diaree. Nu gaat het gelukkig weer wat beter, al slaap ik wel weer twee keer op een dag en is lopen soms erg lastig.

 

 

Inmiddels loop ik buiten ook los. En leuk dat ik het vind. Alleen als ik ben gevallen wil ik echt niet meer lopen. Ik praat nog steeds niet. Soms zeg ik mama maar daar houdt het ook mee op. Maar ik hoef ook niets te zeggen want mijn zussen snappen mij prima en die lopen wel voor me.

Ik snap al wel heel veel, kan zelf mijn beker al pakken, help met aankleden en vooral met uitkleden.

Mijn mama leert mij nu uit een gewone beker te drinken. Dat is echt dikke lol. Ik mag gewoon heerlijk kliederen zonder dat iemand boos wordt.

Eten is echt mijn hobby. Ik vind werkelijk alles lekker. Van brood tot zuurkool en zelf rijst met prut. Slapen doe ik prima. Ik ga rond 19.00 uur naar bed en word rond 07.00 uur weer wakker. Mijn papa en mama zijn dan ook heel trots op mij.

 

                                                                                           

Hallo allemaal,

 

ik ben Marijn geboren op 17 oktober 2007 en ben alweer 1 jaar. Ik ben een heerlijke rustig mannetje die alles op zijn tijd doet. Ik laat me niet op de kop zitten door mijn zussen. Soms lijkt het wel alsof ik gewoon drie moeders heb. Maar als ik eerlijk ben vind ik het wel super met twee van die grote zussen. Praten hoef ik niet, mijn zussen snappen me prima als ik aanwijs wat ik wil hebben. Ik ben dol op alles wat geluid maakt. Of het nu papa's muziek is, Sterre haar muziek of mijn eigen muziek ik swing overal op. Ik heb sinds januari 2009 al mijn tanden en 4 kiezen. Dat is geen grapje zeg. Mijn billen lagen open en ik moest erg veel huilen. Nu ben ik er gelukkig even vanaf.

Sinds 08-01-09 loop ik los. In het begin maar twee passen en nog weer later ging ik niet lopen met gewoon schuiven met mijn voeten. Nu kan ik prima loslopen. Buiten vind ik het nog wel wat eng. Ik heb in Frankrijk al een heel lief vriendinnetje. Ze heet Eline. Nu krijgt Eline ook nog een zusje dus ik heb de meiden voor het uitzoeken in Frankrijk.

 

                                                                                             

 

 

 

 

 

 

De avonturen van

 de familie Koolmees.