05-10-2012

Het afgelopen half jaar is omgevlogen. Inmiddels is de mooie zomer alweer voorbij. Een zomer vol visite, vakantie en leuke dingen. De negen weken zijn omgevlogen. Het weer zat mee dus we hebben volop genoten en gebruikt gemaakt van de tuin en het zwembad.

 

Sterre zit inmiddels in het laatste jaar van school. Ze vond en vind het nog steeds wel erg moeilijk maa ze gaat ook goed vooruit. Het lezen gaat steeds beter en dat maakt het huiswerk maken en het Frans begrijpen ook makkelijker. We zullen zien waar het schip strand dit jaar.

 

Ook gaat Sterre weer naar paardrijden. O, wat geniet ze er toch van. Dit jaar moet ze zelf de paard uit het land halen,poetsen en opzadelen. Helemaal te gek natuurlijk. En eerlijk is eerlijk, ze is goed in paardrijden.

 

Deze maand kunnen we weer heerlijk genieten van visite. Maartje en Fiene zijn net weer weg en opa en oma Zwolle zijn er nu, die vertrekken pas aan het einde van de maand weer. Sterre kan dus weer lekker breien met oma, in het bad en knuffelen met opa en oma.

 

                                                                                        16-04-2012

Het gaat goed met Sterre. Op school gaat het ook steeds beter. Haar cijfers gaan omhoog en ze krijgt er weer iets meer plezier in. Zoals het er nu uitziet gaat ze gewoon over en bekijken we het volgend jaar weer verder.

 

Verder is Sterre een heerlijke pre-puber. Alles wat je vraagt gaat gepaard met een diepe zucht... Kleding is al snel te kinderachtig en alles moet afgestemd zijn op een 9 jarige. Erg leuk maar soms...

 

Oma Spanje is net een week geweest en Sterre heeft weer genoten. En afscheid nemen blijft lastig. Gelukkig komen over twee weken haar tante's, oom, neefjes en nichtjes alweer.

 

Paardrijden is nog steeds haar grote hobby. Ze wil dan ook volgend seizoen heel graag weer. En in de zomer vakantie gaat onze dame een hele week, elke ochtend paardrijden. Ze kan nu al niet wachten.

 

                                                                                         27-01-2012

Ik mag me wel heel diep gaan schamen geloof ik. Al zolang niet niets meer geschreven. En er is toch echt genoeg gebeurd de afgelopen maanden.

 

En inmiddels is het Januari 2011. Oud en nieuw hebben we doorgebracht met vrienden en hun kinderen. Sterre is gewoon opgebleven tot na 00.00 uur. En gelukkig heeft ze lekker uitgeslapen.

Nu wacht ze vol spanning af tot papa klaar is het de muur voor en de nieuwe aarde erin ligt. Wat dan komt eindelijk de trampoline in de tuin. Kan ze heerlijk met de buurtkinderen spelen in de tuin.

 

Met kerst waren we in Nederland. Wat heeft Sterre genoten. Genoten van haar familie en neefjes en nichtjes maar ook van Nina en Mandy en het slapen bij haar nichtje. Heerlijk die twee meiden bij elkaar.

Maar het hoogtepunt was voor Sterre het schaatsen met Jeroen en zijn vriendin. Ze kreeg mooie doorlopers onder en schaatste zo weg. Wat vond ze het leuk en eerlijk, ze kan het best wel. Sterre had al vaker gevraagt of we weer ee keer konder schaatsen. Maar ja zonder ijs schaatst het wat lastig. Gelukkig was er een mooie kunstijsbaan open en kon haar droom in vervulling gaan.

 

 

Inmiddels is Sterre alweer 9 jaar oud. Ze is flink verwend met mooie cadeau's en veel visite. Haar kinderfeestje veranderde van een knutselfeestje in een dansfeestje. Zo gaaf 7 van die 9 jarige meiden aan het dansen.

 

 

Natuurlijk zit onze dame nog steeds op paardrijden. En o, wat geniet ze daarvan. Iedereen die op bezoek komt, zo ook oma Spanje in Nov 2011, moet mee naar de manege waarneer ze les heeft.

Met elke les zie je haar groeien. Ze heeft het echt goed en snel onder knie gekregen. Leuk om te zien en heel goed voor Sterre haar zelfvertouwen.

 

 

 

 

Op school gaat met iets minder met Sterre. Dit jaar is erg moeilijk en vraagt (te) veel van Sterre. Ze doet vreselijk haar best en heeft twee keer in de week bijles maar dat lijkt niet genoeg. Het is niet dat ze het niet kan, maar het is gewoon te hoog gegrepen nog. Eigenlijk zit ze gewoon een klas te hoog en dat merk je nu goed. De kans zit er dan ook in dat Sterre dit jaar gewoon nog een keer over gaat doen.

 

Eind September 2011 kwamen opa en oma Zwolle naar ons toe. Wat voor hun in eerste instantie een luier vakantie zou worden werd nu een werk vakantie. We hadden de sleutels van ons nieuwe huis gekregen en mochten van de aannemer al aan het werk. We moesten we een beetje om de schilder heen werken maar dat ging prima. Sterre was helemaal blij met opa. Die heeft namelijk haar kamertje helemaal mooi paars geschilderd. Na al het schilder werk kon oma aan de slag. Die heeft de mooie gordijnen weer op maat gemaakt. En zelf ome Jeroen, want die is ook geweest samen met tante Tonnie, heeft een aandeel in Sterre haar nieuwe kamer. Ome Jeroen heeft het bed in elkaar gezet en Sterre haar lamp gemaakt. Tante Tonnie heeft heerlijk gekookt. Speciaal voor Sterre aardappels met liefde. Maar alleen al de aanwezigheid van al deze mensen was voor Sterre genoeg.

En nu, nu wonen we alweer 3,5 maand in ons nieuwe huis. Wat een heerlijke plek. Sterre geniet van haar eigen kamer en het is dan ook een echte meiden kamer geworden.

 

                                                                                         15-09-2011

En daar vloog de tijd.

 

Sterre is weer begonnen op school. Ze heeft een hele lieve juf en een kleine klas, maar 21 kinderen, wat voor Sterre heel fijn is.

Het is weer wennen maar ze doet het prima. Wel erg veel huiswerk maar dat wisten we. Ze komt er vast wel onze stoere meid.

 

En ook Sterre heeft genoten van de vakantie met oma. Vooral het zwembad was heel gaaf!! Meerder malen per dag was Sterre daar dan ook te vinden. Alleen, met een vriendin of anders wel met oma. Sterre kan nu ook duiken en wat is ze trots. En terecht!!

 

Sterre heeft een proefles paard rijden gedaan. Al maanden had ze het er over dus nu maar gedaan. Helaas viel de manege wat tegen en hebben we een andere gevonden. Daar had Sterre 14-09 haar eerste les. Het was even heel spannend maar o, wat genoot ons lieve meisje. En wat is haar mama trots. Haar vader ook maar die vindt het wat jammer dat een paard maar 1pk heeft.

 

 

Tijdens onze vakantie heb ik Sterre niet veel gezien. Of ze lag in het zwembad en zoniet dan was ze wel in de speeltuin het haar vriendje. En nee, het was een "gewoon" vriendje aldus Sterre.

De twee weken vlogen om en Sterre vond het maar wat jammer dat we weer naar huis gingen.

 

En nadat Marijn en Ysa de waterpokken hadden kon Sterre niet achter blijven natuurlijk. Gelukkig heeft ze er niet al teveel last van gehad.

 

 

En toen waren Nina en Mandy hier. Rene en Adriana waren er ook natuurlijk maar dat was toch net iets minder interresant. Die meiden waren werkelijk onafscheidelijk. Waar de een ging ging de ander ook. Het afscheid was dan ook best even lastig.

 

 

                                                                                         20-06-2011

Schreef ik de vorige keer nog dat de vakantie was afgelopen staat de volgende vakantie alweer voor de deur. Nog twee weken school en dan is het alweer zomervakantie. Echt heel veel schoolwerk doen ze niet meer. Vandaag is Sterre de hele dag op stap met de klas. Ze gaan wandelen en hebben een picknick. Verder moet er geoefend worden voor de theater voorstelling van as. vrijdag. Alle klassen treden dan op als afsluiting van het schooljaar.

En Sterre heeft het jaar afgesloten met een prima rapport. Ze komt echt heel goed mee en de taal is steeds minder een probleem voor haar gelukkig.

 

De komende weken staan in het teken van bezoek en op vakantie gaan.De komende weken komen er best wat mensen vanuit NL op bezoek en vanaf 23 Juli gaan we zelf op vakantie. Twee weken in een tent op en camping met zwembad. Sterre is er nu al helemaal zenuwachtig voor.

 

Eurodisney is alweer even geleden maar wat heeft Sterre genoten. Parijs zelf was natuurlijk heel gaaf maar het weerzien van haar nichtje was toch eigenlijk wle het hoogtepunt. De dames hebben alles samen gedaan. Hebben alle nachten bij elkaar geslapen en wouden samen in de attracties. Sterre heeft genoten van elke minuut. Het park, de figuren,zwemmen, uit eten echt ales vond ze super. Maar het echte hoogtepunt was toch wel het ontbijt met de Disneyfiguren. 7 stuks zijn er langs geweest en Sterre staan met alle 7 op de foto.

Nog dagelijks geniet ze van Disney. Ze heeft daar namelijk een boek gekocht en daar wordt natuurlijk trouw elke avond in gelezen.

 

 

                                                                                         09-05-2011

De vakantie is weer afgelopen en de laatste weken zijn aan gebroken. Aan de extra lessen is ook een einde gekomen. Het lezen is stukken verbeterd en nu is het aan ons en Sterre om het goed bij te houden.

 

Wat een feest de afgelopen week. De familie was aangekomen. Sterre heeft vreselijk genoten van elke minuut. Lekker gezwommen in het riviertje, spelletjes gespeelt, geslapen bij de familie en dan nog het dagje strand met iedereen. Dat was wel het aller leukste in Sterre haar ogen. Ze was het water bijna niet uit te krijgen. Na afloop hebben we gegeten bij de grote gele M en in de auto kwamen de tranen. Ik mis ze nu al mama. Heel begrijpelijk maar ook wel heel moeilijk. Gelukkig ging het afscheid nemen zaterdag heel goed.

 

De afgelopen maand was een feest maand voor Sterre. Twee keer een verjaardagsfeestje van vriendinnetjes, vakantie krijgen en natuurlijk het bezoek van haar tante's,oom,neefjes en nichtjes.

 

Het is officieel. Sterre gaat over naar de volgende klas. Zo trots als een pauw kwam ze met haar formulier naar buiten gelopen. Ze mag naar CM1. Nog maar twee jaar hier naar school van af de zomer. Raar idee dat ze met 10,5 jaar al naar het college gaat.

Verder gaat het prima op school. Ze kan goed meekomen en ook het lezen gaat steeds beter.

 

                                                                                         04-04-2011

Het zal vast een goed teken zijn dat ik zo weinig schrijf. Met Sterre gaat alles prima. Ze heeft wat moeilijke momenten gehad op school maar dat gaat nu weer de goede kant op. Vooral het lezen is en blijft een aandachtspunt. Gelukkig krijgt ze hele goede begeleiding vanuit school. Elke maandag middag gaat ze een uurtje eerder naar school en krijgt ze blijles. En dat is te merken ook. Ze gaat met sprongen vooruit.

 

Sterre heeft sinds een paar weken een nieuwe fiets en daar is ze toch trots op. Elke dag moet ze even fietsen en het liefst alleen. En dat mag ze ook. Zo is ze dus met regelmaat een half uurtje de hort op. Even naar het terrein kijken, naar de speeltuin of gewoon een rondje dorp. Ja, kleine meisjes worden groot.

 

We hebben afgelopen vrijdag haar raport gekregen en die is weer prima. Ze schoort op de meeste punten net even weer meer als het vorige trimester. Helemaal super dus.

 

                                                                                         03-01-2011

Wat gaat een vakantie toch altijd snel. De heenweg naar Nederland duurde 19 uur en dat was wel wat lang voor Sterre. Ze wou zo graag naar ome Jeroen dat de laatste uren erg lang duurden. Gelukkig was ze alles vergeten toen we dan eindelijk in Langeraar aan kwamen. Jeroen was op dat moment nog aan het werk, maar de tv maakte al een hoop goed. En toen Jeroen er dan eindelijk was, was Sterre het gelukkigste meisje op de wereld. Na een nacht slapen gingen we naar Steenwijk waar de hele familie Stuifzand zich had verzameld. Een groot feest en ze mocht heerlijk laat naar bed. En zo ging de week verder. feest om iedereen weer te zien en het was alsof ze maar een week was weggeweest. Ze heeft nog een nachtje bij Iona geslapen en met oud en nieuw waren we bij Nina en Mandy. Natuurlijk was het ook leuk om opa en oma Zwolle weer te zien, maar dat was anders volgens Sterre. Waarom: omdat ze die heel veel ziet op skype.

Het wa seen super week waain we gelijk veel afspraken hebben kunnen maken om mensen hier in FR te ontvangen. Flink aftellen voor Sterre weer.

 

                                                                                        20-12-2010 

Alweer 8 jaar oud is onze oudste dochter. Hoe cliché ook de tijd vliegt echt en kleine meisjes worden groot.

Donderdag 16 December mocht ze al op school trakteren. Dit omdat de 17e Pere Nöel langs kwam op school. Natuurlijk heeft ze wel onze cadeau's al gekregen. Hoe blij was ze met allemaal nieuwe petshop spullen. De hele dag hebben er mensen gebeld en geskypd. Ja, echt jarig was onze dame zeker. Toen ze oma Spanje op de skype had hebben we haar de cadeautjes van oma gegeven. Een mooi dekbedhoes van hello kitty en een klok.

 

Zaterdag heeft ze haar feestje gehad. Wat was het gezellig. Ze hebben heerlijk met zijn allen een juwelendoosje versiert en we zijn nog even lekker naar buiten geweest. S'avonds nog pizza gegeten en klaar was het weer.

 

Er lag ineens een grote envelop voor Sterre in de bus. Met een pen en schrijfblokje van Diddl erin. Een lief cadeautje van Sterre haar vriendinnetje in NL.

 

Verder gaat het super met Sterre. Zoals ik al verwacht had gaat het lezen met sprongen vooruit. Het gaat echt goed op school verder. Natuurlijk zijn sommige dingen lastiger dan andere dingen maar dat zou ze in NL ook gehad hebben. Qua praten zijn er al helemaal geen problemen gelukkig.

 

Sterre is nu aan het aftellen tot de 24e. En gelijk heeft ze. Eindelijk gaan we dan naar NL. Gezellig iedereen weer zien en pindakaas kopen. ;)

 

 

                                                                                        07-11-2010

Helaas is oma Spanje weer naar huis en is het school leven weer begonnen. Wat heeft Sterre genoten van oma. De hele week heeft ze bij oma geslapen en er was zelfs één avond bij dat ze pas om 23.30 uur in bed lag. Er was een disney film op tv die Sterre heel graag wou kijken. Omdat het weekend was en omdat oma er was mocht dat best voor één keer.

Verder is ze nog flink verwent door oma. Mooie nieuwe kleren en een knutselbox.

 

Op school gaat het goed. Het lezen blijft een aandachtspunt en daarvoor krijgt Sterre nu bijles. En ik gok dat met de bijles het lezen met sprongen vooruit gaat.

 

 

                                                                                       30-10-2010

Wat een kanjer is Sterre. Ze heeft allerlei testen gedaan op school om te kijken hoever ze is met alles. En overal scoort ze super. Lezen is nog moeilijk maar zelfs dat verbeterd per week. De tafels t/m zes kent ze nu echt uit haar hoofd en trots dat ze is.

Gelukkig voor Sterre heeft ze de afgelopen week vakantie gehad en hoeft ze pas woensdag weer naar school.

 

En tot die tijd kan ze genieten van oma Spanje. Wat een verrassing was dat gisteren op het vliegveld. We hadden de kinderen niets verteld. Alleen dat mama even een pakje moest halen in Montpellier en dat we daarna naar de ikea zouden gegaan. Toen we de weg naar het vliegveld op reden herkende Sterre de weg. Toen ik vertelde dat we iemand gingen ophalen begon het grote raden. Ome Jeroen zou komen daar was Sterre van overtuigd. Gelukkig was het geen probleem dat oma ineens door de deur heen kwam. Helemaal blij was Sterre.

 

 

                                                                                       17-10-2010

Drie weken zijn opa en oma geweest. En dat was drie weken pret voor Sterre. O, wat heeft onze oudste genoten. Oma heeft haar leren breien. En eerlijk is eerlijk, Sterre heeft meer talent als haar moeder. Met opa lekker wezen stoeien in de tuin, slapen bij opa en oma samen met Ysa. En dan niet te vergeten gewoon al die keren kunnen spelen in de tuin en genieten van opa en oma. Het leukste vond Sterre het uiteten bij de pizzaria. En waarom: gewoon omdat dat kon met opa en oma. Ja, en dat is toch wel het mooiste antwoord om te krijgen eerlijk gezegt.

 

 

                                                                                        22-09-2010

School is weer begonnen en Sterre is helemaal blij. Ze heeft dezelfde juf als vorige jaar en ook de meeste vriendinnetjes zitten weer bij haar in de klas. Ook dit jaar gaat ze voor het leren lezen naar een klas lager. Gelukkig vindt ze dat weer helemaal prima. Onze oudste doet het zeer goed en daar is iedereen heel erg blij mee.

 

Op dit moment is Sterre druk bezig met de dagen aftellen. Opa en oms Stuifzand komen namelijk zaterdag. En oma gaat haar leren breien. Ik hoop dat Sterre meer brei talent heeft dan haar moeder.

 

Inmiddels in Bibi er. Bibi is de cavia. Sterre vond haar in het begin wat eng maar inmiddels is ze redelijk over haar angst heen. Elke dag wordt Bibi eruit gehaald en wordt er met haar gekroeld.

 

 

Na de vakantie heeft Sterre heerlijk nog genoten van uitstapjes die we gemaakt hebben. We zijn zeer veel bij de rivier geweest. Een echte vis is die Sterre was ons. Het water is nooit te koud en zwemmen gaat met de dag beter. Maar naar zee gaan is wel het allerleukste. Springen over de golven en zandkastelen maken met papa.

 

De vakantie in de Ardeche was super. Sterre had al vanaf dag 1 twee vriendinnetjes. Die drie waren onafscheidelijk. Erg leuk om te zien. En ook goed voor haar Frans. De hele dag waren ze aan het spelen in de speeltuin of met de pet-shop. 

 

 

                                                                                   31-07-2010

Wat is 7,5 jaar oud zijn toch geweldig. Lekker overal een antwoord op hebben en heerlijk eigenwijs zijn. Ja, dat is Sterre toch echt.

 

Over 4 weken mag Sterre een cavia uitzoeken. Na lang zeuren is papa overstag gegaan. Ze is er helemaal druk mee.

 

Verder gaat het super met Sterre. Ze geniet van de vakantie en de leuke uitstapjes die we maken.

In huis is ze druk met knutselen en het leven van haar zusje verpesten. (lol)

 

Sterre haar verliefdheid is weer helemaal over. Eigenlijk was hij gewoon maar een raar jongetje aldus Sterre.

 

School is afgesloten en 2 september gaat Sterre naar ce2. Dat is groep 5 in Nederland. Wel heel spannend weer en ze moet zoveel meer dan ze in NL al had gemoeten maar ze doet het super.

Zelfs in de vakantie moet ze nog leren. De tafels gaan nog niet helemaal super en rekenen is lastig. Dus hebben we een boekje gekocht met tafels en rekensommen. Leuk vindt ze het niet maar ja, wil ze het een beetje makkelijker krijgen is het wel nodig.

 

 

 

                                                                                    13-06-2010

Mijn grote kleine meid is verliefd. Ja, ja het begint al jong. De gelukkige heet Logan en is ook helemaal verliefd op Sterre. Ze krijgt allerlei mooie cadeautjes en hij lacht steeds naar haar. Afgelopen zaterdag waren we bij de rivier en daar was Logan ook. Er werd niets gezegt maar wel stiekem gekeken en gelachen naar elkaar. Zo leuk om te zien.

 

Verder gaat het super met Sterre. Ze heeft veel vriendinnetjes en op school gaat het prima. De tafels 1 t/m 6 kent ze nu goed uit haar hoofd. Het was even moeilijk maar met veel geduld en veel oefenen is het toch gelukt.

 

Sterre is helemaal blij dat we straks een nieuw huis gaan laten bouwen. Ze is al druk bezig met welke kleur haar kamer gaat worden. Maar nog meer met wat voor speeltoestellen er in de tuin moeten gaan komen. Als het aan Sterre ligt wordt het en complete speeltuin inclusief trampoline en zwembad.

 

En onze dame heeft haar vader zover gekregen dat ze na de zomer een cavia mag hebben.

We waren laatst in een tuincentrum en daar zag ze cavia's. Gelijk helemlla verliefd en ze moest en zou een cavia. Mama vond het goed maar papa niet. Jammer voor Sterre maar helaas. In de auto begon ze te huilen en was ze helemaal verdrietig. Gelukkig voor haar kan papa niet tegen tranen en komt er in September een cavia.

 

Woensdag 19 Mei hebben we Ome Jeroen opgehaald van het vliegveld. Sterre dacht dat we boodschappen zouden gaan doen en wist dus van niets. Eenmaal bij het vliegveld was Sterre ana het raden wie we toch zouden gaan ophalen. Opeens roept ze: ik zie Ome Jeroen!! En ja hoor daar was hij. Helemaal gelukkig was Sterre. Ik heb de hele week alleen mar Ome Jeroen gehoord. Helemaal super. Het afscheid was even lastig en Sterre heeft was tranen gelaten maar gelukkig was het snel weer over.

 

 

                                                                                     04-05-2010

De vakantie is weer voorbij en het gewone leven is weer begonnen. Inmiddels gaan Sterre alweer 1,5 week naar school. De vakantie was heerlijk. We hebben twee weken mooi weer gehad en zijn dus heel veel buiten geweest. Naar het strand, naar het riviertje en gewoon lekker de wijnvelden in. We hebben zelfs het zwembadje nog opgeblazen en daar heeft Sterre zich heerlijk in vermaakt. Ja, het was een top vakantie.

 

We waren uitgenodigd voor een bbq bij vrienden. Sterre helemaal blij want daar hebben ze een grote tuin en een schommel. Wat heeft die meid genoten. Niet alleen van het eten maar ook van het spelen. Maar het meest stoere was wel dat ze pas om 00.00 uur op bed lag. Ja, zo gezellig was het gewoon.

 

En nu, nu geniet Sterre van haar tante's haar oom en haar neefjes en nichtjes. Ja, in Nederland hebben ze vakantie dus heeft de familie de auto gepakt en is naar Frankrijk gereden. Vanmiddag gaat Sterre lekker slapen bij de familie en we halen haar en Ysa morgen weer op. Ze is zo gelukkig en blij. Fijn om te zien dat ze zo'n band heeft met haar familie.

 

Verder gaat het super met Sterre. Ze mag na de zomervakntie over naar de volgende klas. Wat dus betekend dat ze heel goed mee komt op school. En waar ze zelf en wij ook natuurlijk ook, heel trots op zijn.

Op dit moment is Sterre erg druk met het leren van de tafels. 1 t/m 6 moet ze uit haar hoofd kennen voor 13 Mei. 1,2 en 5 zitten er al in. Nu de anderen nog.

 

                                                                                        08-04-2010

Wat ben ik trots op Sterre. Als ik zie hoe die het doet zal je niet zeggen dat we hier nog maar 9 maanden wonen. Ze doet op school prima mee, we hebben net haar rapport gezien en dat is weer super. Ze praat steeds beter Frans en ze verstaat het heel erg goed.

Er komen vriendinnetjes hier spelen Sterre gaat bij vriendinnetjes thuis spelen. Gisteren heeft ze haar eerste verjaardagsfeestje gehad en zaterdag alweer de tweede. Ja, wat een super meid is het.

 

Sinds een week of wat wonen we heerlijk in het nieuwe appartement. Sterre vindt het super. Ze heeft nu een echte hoogslaper en is super trots. Ze slaapt wel met Ysa op één kamer maar stiekum vond ze dat juist wel gezellig. Sterre heeft ook echt haar eigen plekje gemaakt op de kamer. Een echt meisje hoekje. Roze kussentjes, hartjes en petshop. ;)

 

                                                                                        25-02-2010

We zijn weer thuis. Na een heerlijke vakantie in Nederland is het toch ook wel fijn om weer thuis te komen.

Sterre heeft genoten in Nederland. Ze was helemaal blij om iedereen weer te zien. Maar het leukste was toch wel om naar haar oude school te gaan. Ze vond het maar wat spannend en dat was in de klassen ook te merken. Maar eenmaal buiten, op het schoolplein, was het weer dolle pret met haar oude vriendinnen. Lisan en Sterre speelden weer verder waar ze bijna 8 maanden geleden gestopt waren. Zo gaaf om te zien. Lisan heeft, net als Sterre, lang moeite gehad met onze verhuizing. Gelukkig gaat het nu weer helemaal goed. We zullen binnen kort de meiden maar weer laten skypen.

Sterre heeft nog meer skype afspraken staan. Ook met haar nichtje Iona was het weer super gezellig. Twee echte meiden bij elkaar.

Bij wie we ook kwamen het spelen ging vanzelf. Alsof we niet al 8 maanden weg zijn.

Afscheid nemen blijft lastig en daar heeft Sterre wat tranen om gelaten maar dat mag.

Eenmaal in de auto naar huis was ze toch wel blij om weer naar Frankrijk te gaan. Ze miste haar vriendin Aurore toch ook wel.

 

 

                                                                                      05-02-2010

Ik heb al een maand niet geschreven zie ik. Ach, eerlijk gezegt is er ook niet heel veel spannends gebeurd. Sterre gaat heerlijk haar gang en op school gaat het allemaal heel goed. Het lezen gaat steeds beter en vlotter. Rekenen en de tafels leren zijn wat lastiger maar ze slaat zich er dapper doorheen.

Afgelopen woensdag heeft ze bij een vriendinnetje gespeeld. Dit wou ze Sterre al heel lang maar steeds kwam het er niet van en nu dus eindelijk wel. Al was het even slikken toen we aan kwamen. Gelukkig is alles prima verlopen.

Over 8 nachtjes vertrekken we naar Nederland. Sterre is al druk bezig te bedenken wat ze allemaal wil gaan doen, wie ze wil bezoeken maar vooral wat we alle moeten kopen in Nederland wat ze hier, in Frankrijk, niet verkopen.  Maar het meeste verheugd ze zich nog op het feit dat we haar oude school gaan bezoeken. Dat is echt het hoogte punt van onze trip naar Nederland.

 

 

                                                                                      04-01-2010

En alweer een nieuw jaar. De tijd gaat hard. Vandaag is Sterre weer naar school. Vanochtend was het even heel lastig maar vanmiddag was het weer helemaal prima. Is ook wel even raar, na twee weken alleen maar Nederlands praten ineens weer Frans moeten praten. Gelukkig pakt ze het heel goed op. Afgelopen weekend hebben we de sneeuw opgezocht. We moesten er even voor rijden maar dan hadden we ook wat. Niet veel, misschien 5 cm maar toch. Genoeg om even te sleeën en een sneeuwpop te maken.

 

 

 

 

                                                                                       31-12-2009

De laatste dag van het jaar vandaag en wat voor dag. Omdat papa vandaag heel vroeg thuis was zijn we lekker op bezoek geweest bij Amy. Het was heerlijk weer en de kids hebben, zonder jas, de hele middag buiten gespeeld. Echt genieten was het.

 

 

                                                                                       24-12-2009

Sterre blijf maar het idee hebben jarig te blijven. Toen oma Spanje kwam had die nog een cadeautje bij haar van Ome Stefan en Tante Linda. En via de post kwam nog een heel mooi cadeautje van Lisan, Sterre haar grote vriendin uit Borne. Ook de kaartjes bleven maar komen.

Inmiddels is Sterre twee weken vrij van school en geniet ze van oma spanje die hier een weekje is. Het is wel erg koud en we kunnen dus maar weinig maar buiten, maar dat mag de pret niet drukken.

 

 

 

                                                                                       17-12-2009 

En vandaag is mijn meisje al weer 7 jaar oud geworden. Ze heeft genoeten deze dag. cadeautjes van Oma Spanje, papa en mama en van de hele familie Stuifzand. Allemaal Diddl spullen kwamen er uit het pakje. Sterre was helemaal door het dolle heen. Maar de madela maker was toch wel de grootste hit.

S'middags heeft ze getrakteerd op school. Cakjes met pasta en echte Hollandse hagelslag. En een snoepje er in als kaarsje.

Na schooltijd kwam Amy, haar schoolvriendinnetje spelen. Een feestje vond Sterre nog te eng. Ook door Amy is Sterre flink verwend. Stickers van hello Kitty en een Hello Kitty speelhuis. Na het eten kreeg ze het grote cadeau van ons. Het grote huis van Lego. Helaas voor Sterre moest ze tot het weekend wachten met bouwen.

De hele dag ging de telefoon, kregen we mail en heeft Sterre geskyped. Ze heeft een super verjaardag gehad.

 

 

                                                                                       12-12-2009

Sterre heeft haar rapport gekregen vrijdagmiddag en hij is super goed. Wat zijn we trots op onze grote meid. Er zijn maar vier vakken/punten waarop ze een B gehaald heeft in plaats van een A. De juf had er bij gezet dat Sterre de Franse taal nu goed begrijpt maar dat het praten nog wat moeilijk is. Precies wat wij ook zien hier.

Verder is Sterre heel erg blij met de nieuwe dvd's die haar tante's en neefjes haar hebben opgestuurd.

Verder gaat alles prima, nog 5 nachten en dan is onze Sterre alweer 7 jaar oud.

 

Ik ben helemaal vergeten te vertellen dat Sinterklaas hier nog langs is geweest. Ineens lag er een pakje uit Nederland op de stoep. Na dat we het gedicht hadden gelezen werd er op de deur geklopt en stond er een zak pepernoten. Sterre heeft erg mooie knutselspullen gekregen.

 

                                                                                 

                                                                                       03-12-2009

Nog maar twee weken en dan is Sterre alweer 7. De tijd vliegt echt. Waar is dat kleine meisje gebleven die 8 dagen eerder als verwacht opeens in mijn armen lag?! Dat kleine meisje is een grote meid geworden. En wat voor één. Een heerlijke spontane meid die weet wat ze wil maar het soms wat moeilijk vindt om dat te zeggen en te doen. Maar wel een kanjer die ontzettend lief is voor haar zusje en broertje en die alles voor je wil doen.

Op school gaat alles weer helemaal goed. Ze durft nu ok de juf om hulp te vragen als ze dingen niet snapt. En, zoals Sterre me vanmorgen vertelde: "ik heb al heel lang niet hoeven huilen in de klas dus gaat het goed."

 

 

                                                                                        22-11-2009 

Zo is er niets aan de hand en zo heb je een heel ziek meisje in huis. Sterre vertelde vrijdag al dat ze wat hoofdpijn had maar verder was ze prima te spreken en was ze gewoon haar zelf. Zaterdagochtend kwam ze met rode wangen uit bed. Na even te tempen snapten we waarom, maar liefs 39.9 had ons meisje. Het is de hele dag zo hoog gebleven. Gelukkig dronk ze wel en heeft ze ook nog gegeten. Gelukkig brachten de pepernoten die ineens voor de deur stonden even afleiding. Want hoe wist Sint nou dan toch dat we nu hier woonden, en waarom kwam hij nu ineens wel in Frankrijk? Gelukkig bracht de aangekomen brief van vanmogen de oplossing. Sint vergeet de kindjes in het buitenland niet.

Vanochtend gaat het alweer stukken beter, de koorts was 38.5 en ze is de hele ochtend al druk met haar strijkkralen en de lego.

 

 

                                                                                         17-11-2009

Wat vliegt de tijd. Over een maand is Sterre alweer 7 jaar oud. Ze kan gewoon niet wachten tot het zo ver is. Oma Spanje komt 2 dagen na haar verjaardag hier aan dus die kan mooi mee feesten.

Verder gaat het goed met Sterre. We hebben gisteren de juffrouw gesproken en die verteld dat Sterre prima mee kan komen op school, ze verstaat en begrijpt de juffrouw ook prima. Veel Frans praten doet ze nog niet maar dat komt wel.

Afgelopen zaterdag was Sterre uitgenodigd bij Amy. Amy haar broertje was jarig. Ze heeft de hele middag heerlijk gespeeld, gesnoept en aardeien gegeten. Dat is weer het voordeel van een fruit boerderij hebben.

 

 

                                                                                         09-11-2009

En inmiddels is tand 2 er ook uit. Het is maar een raar gezicht met twee tanden er uit. Gelukkig komen de nieuwe tanden er alweer aan.

Verder gaat het allemaal erg goed met Sterre. Ze vond het fijn om weer naar school te gaan vorige week. Weer spelen en kletsen met haar vriendinnen. De bijles is voorlopig even gestopt. School kijkt het even aan en mocht het nodig zijn straten we weer in januari.

Thuis is Sterre druk aan het knutselen, spelen met de poppen en de little pony's. Helaas voor Sterre moet er ook huiswerk gemaakt worden. Elke dag wel even een klein half uurtje lezen, sommen maken oid. Het is erg leuk om te merken dat Sterre de leerstof snel oppakt en zelfs onze uitspraak al verbeterd.

 

 

                                                                                         02-11-2009

Ik snap er helemaal niks van. Al mijn tekst van de afgelopen weken is weg. Nou ja dan maar weer opnieuw.

Met Sterre gaat het allemaal erg goed. Sinds ze bijles heeft gehad gaat haar Frans met sprongen vooruit. Ze geniet ook echt van het naar school gaan. Juist door de bijles en de extra Franse les in een klas lager gaat ze met sprongen vooruit. Rekenen is wel erg moeilijk maar ook dat gaat haar steeds beter af. Andere lessen zijn, voor Sterre, een kwestie van meedoen en mee schrijven. Wat ze hoort en schrijft snap ze soms niet maar dat komt vanzelf.

Verder heeft Sterre genoten van Opa en Oma Zwolle. Wat was het super om ze 14 dagen hier te hebben.

Inmiddels heeft Sterre 1 tand eruit en zit er nog een los. Ze wordt echt groot nu.

Sterre heeft vorige week gezellig aan de skype gezeten met haar vriendin Lisan. Dat is toch een leuke uitkomst.

We genieten nu nog van de laatste dagen herfstvakantie. Het weer is heerlijk geweest dus de eerste week pakken ze ons niet meer af. Nu is het weer wat minder maar dat mag de pret niet drukken.

 

                                                                                     29-09-2009    

Gelukkig gaat het weer helemaal goed met Sterre op school. Sinds vorige week donderdag is het helemaal goed, ze hoeft niet meer te huilen, snapt de juf steeds beter en heeft het heel gezellig met haar vriendinnen. Ze heeft een echte vriendin Amy. Amy komt uit Engeland en woont nu zo'n 4 jaar hier. Al zit ze een klas hoger, Amy heeft Sterre helemaal geadopteerd. Zoals Amy zelf al zei: ik weet hoe Sterre zich voelt en kan haar dus goed helpen. Echt zo lief. En volgens Amy haar moeder, doet Amy het met alle liefde en plezier.

 

Sinds vandaag hebben de beide meiden, Sterre en Ysa, bijles in de Franse taal. Gewoon simpel woordjes om te leren, de kleuren, dingen die je gebruikt in de klas etc. Sterre pikt het super op volgens de juf. Ook zijn wij druk bezig het het leren van het alfabet aan Sterre, dat is toch best pittig. Ik bedoel de e schrijf je op zoveel manieren en spreek je steeds weer anders uit. Je hebt de e, é, ê en de è. Ja, snappen jullie het nog?

Verder gaat het super met Sterre. Ze is zo trots als een pauw want ze heeft gewoon twee tanden los zitten. Een boven en 1 beneden. Zal een raar gezicht zijn als die er uit zijn zeg.

Verder geniet ze van de uitstapjes, het knutselen en haar speelgoed.

Nog maar 13 nachtjes en dan komen Opa en Oma Zwolle!!

 

 

                                                                                         12-09-2009

Ging het de eerste twee dagen op school nog zo goed met Sterre en was ze zo enthousiast hoe anders was dat maandag en dinsdag. Die arme meid had het even heel moeilijk. Er word al best veel van haar gevraagd qua taal en rekenen en dat is erg lastig als je de taal niet goed spreekt en begrijpt. Gelukkig heeft ze een heel lief vriendinnetje die haar erg helpt en dat scheelt erg veel. Amy is 4 jaar geleden uit Engeland hier komen wonen en weet dus een beetje hoe lastig het kan zijn. Donderdag ging het alweer wat beter en vrijdag liep ze vrolijk lachend met Amy school binnen. Een hele opluchting voor mama. En super voor Sterre zelf natuurlijk. Het tellen gaat al steeds beter en ook het aan elkaar leren schrijven gaat Sterre steeds beter af. Ze komt er wel onze grote meid.

 

                                                                                            

                                                                                        05-09-2009 

O, wat heb ik lang niet geschreven hier zeg. Er is toch echt wel genoeg gebeurd in de laatste twee weken.

Met Sterre gaat het prima. Sinds een week of wat merken we heel goed dat ze haar plekje heeft gevonden hier. De heimwee naar school en vriendjes heeft een plekje gekregen. Vergeten zal ze ze niet want ze krijgt zoveel post van haar grote vriendin Lisan. Erg leuk.

We hebben veel leuke dingen gedaan de afglopen weken, zwemmen, speeltuin, lekker winkelen en veel skypen met de familie.

Verder had Sterre erg veel zin om naar school te gaan. Elke dag kreeg ik weer de vraag: "mam waarneer gaan we nu naar school?" En afgelopen donderdag was het dan zover, de eerste schooldag. Met zijn allen gingen we naar school. Op het schoolplein stonden alle juffen, kinderen en ouders te wachten. Sterre heeft twee juffen waaronder de directrice. Wij als ouders mochten niet mee naar binnen dus we moesten afscheid nemen op het schoolplein. Dat was echt heel moeilijk. Sterre heeft zich heel dapper gehouden. Om 12.00 uur kwam ze super enthousiast uit de klas. De juf verteld mij dat ze in het begin erg verloren was maar nadat de juf vier meisje had gevraagd wat op Sterre te letten ging het helemaal goed. Sterre kan goed meekomen met rekenen en schrijven, alleen het alfabet moeten we even gaan oefenen. De uitspraak is net even anders natuurlijk. Gelukkig is Sterre nog super enthousiast en hopelijk blijft dat zo.

 

 

                                                                                       14-08-2009 

Sterre is helemaal blij en gelukkig. Waarom: omdat we in ons eigen huis zitten en al haar spulletjes er nu zijn. Sinds een week zitten we nu in ons eigen huis, en sinds woensdag zijn ook de spullen hier. De dag dat de verhuiswagen aan kwam was Sterre bij Marieke, maar zodra ze in het huis kwam hoorde ik alleen maar: o, mijn pop, kijk mijn barbie, mama kijk eens mijn eigen...... Echt super om te horen.

Verder gaat het prima met onze oudste dochter. Ze gaat nu ook lekker in haar eentje naar het pleintje achter ons huis om te fietsen, rolschaatsen of te spelen met haar poppen. Nu ze wat meer vrijheid heeft zien we haar opbloeien.

In de weekenden geniet ze van het zwemmen in de riviertjes. Ze durft ook al echt hele stukken te zwemmen. Ook het klimmen en klauteren op rotsen is erg leuk. Voor papa en mama wat minder soms maar goed dat hoort erbij.

Gisteravond zijn we de nieuwe auto op wezen halen en Sterre mocht op de terug weg met mij mee rijden terug naar huis. Echt een kind van haar vader zo blij was ze er mee. Hij was echt wel cool en stoer. Maar het was vooral heel erg stom dat papa hem vandaag mee nam naar zijn werk.

 

                                                                       27-07-2009

Het gaat allemaal erg goed met onze Sterre. Ze begint te wennen aan het feit dat we echt hier wonen. Nu Andréas een baan heeft lijkt ze meer te beseffen dat we echt blijven. Ze was vandaag al druk bezig met het uitzoeken van een nieuwe bed. Waarom: omdat ze een nieuw bed krijgt als we in ons definitieve huis gaan wonen. En als ze een beetje op haar vader lijkt duurt het wel een jaar voor ze echt weet wat ze wil. (sorry Dre)

We zijn vandaag even naar de speeltuin geweest en hebben een stukje door het dorp gelopen. We kwamen toen langs de makelaar en Sterre heeft ons nieuwe huis vast uitgezocht. Het was maar 425.000 euro maar................had een zwembad!! Lekker ding is het toch!!

 

 

De aankomst in Frankrijk was helemaal super. Sterre was echt helemaal gelukkig dat we bij Marieke en fam. waren. We hebben lekker gegeten en de kids zijn laat gaan slapen. Sterre kon maar niet in slaap komen en moest vreselijk huilen. Ze miste iedereen vreselijk en vond het maar stom dat we zijn weg gegaan uit Nederland. Gelukkig was het snel over en is ze nu volop aan het genieten. Tuurlijk heeft ze haar moeilijke momenten maar dat word wel steeds minder heftig gelukkig.

In de speeltuin heeft ze al kennis gemaakt met een klasgenootje. Een erg leuk en lief Frans jongetje. Het maakte Sterre helemaal blij dat ze straks al 1 iemand kent in haar nieuwe klas.

Kortom onze grote meid doet het prima. Ze geniet van het spelen in de speeltuin, het rolschaatsten s'avonds met papa of mama en het spelen bij de rivier.

 

 

Dinsdagavond hebben we afscheid genomen van Oma Spanje. We zijn lekker uit eten geweest bij de pannenkoek boerderij. Het eten was heerlijk maar afscheid nemen is gewoon niet leuk.

 

En toen kwam het afscheid op school. De laatste dagen heeft ze zoveel mogelijk met haar vriendinnen Mirthe en Lisan door gebracht. Wat een heerlijk stel meiden zijn dat. Na eerste getrakteerd te hebben op school en een heel mooi boek te hebben gekregen was het toch echt 12.00 uur en tijd om iedereen gedag te zeggen.

Wat was dat moeilijk zeg. Iedereen kwam even gedag zeggen en dat was super lief en heel erg emotioneel. De juf hield het niet droog, vriendinnetjes niet, Strerre niet en Mama ook niet. Het was zo gaaf te merken hoe iedereen met je meeleeft, echt geweldig!! Eenmaal in de auto was het leed gelukkig snel geleden en konden we naar Opa en Oma toe.

Bij Opa en Oma was het helemaal geweldig. Sterre genoot van alle aandacht en de bezoekjes aan Opa in het ziekenhuis. Opa moest dan wel geopereerd worden maar was gelukkig helemaal niet ziek dus Sterre vond het alleen maar gezellig.

Het afscheid van Opa, Oma en tante Karen was ook niet leuk maar met de belofte snel te bellen en te skypen kon de reis toch beginnen. De reis was voor Sterre niet altijd even gemakkelijk. Ze verveelde zich snel maar gelukkig was ze ook wel snel weer af te leiden met een cadeautje of een verhaaltje. Het, samen met Ysa, slapen in een tentje was wel heel spannend en ze sliepen dan ook pas rond 21.30 uur.   

 

 

Het afscheidfeestje was ook voor Sterre heel erg moeilijk. Ze heeft de hele dag heerlijk gespeeld en genoten van alle aandacht. maar toen we afscheid gingen nemen van de familie brak ze. Vreselijk huilen en erg over haar toeren. Echt heel erg sneu. Maar eenmaal onder weg in de auto ging het gelukkig wel weer. Gelukkig komen er allemaal nog leuke dingen aan, afzwemmen, een weekendje strand en het afscheid op school.

Het afzwemmen ging super goed, onze stoere meid was zo trots als een pauw op haar mooie diploma. En terecht natuurlijk. Na de taart en de cadeau's gingen we op weg naar Wijk aan Zee. Daar zouden we een nachtje gaan slapen bij Maartje en Fiene op het strand. Wat een feest was dat zeg. Sterre ging heel stoer gewoon echt zwemmen in de zee. Kou of geen kou daar ging ze. Sterre heeft echt genoten van een dagje ontspanning en strand. Na het strand zijn we naar Diana en haar mannen geweest, daar heeft ze heerlijk gespeeld met Rowin en haar kunsten op het duikelrek vertoont. Moe maar voldaan gingen we naar huis. 

     

 

 

Afgelopen zaterdag heeft Sterre haar oefenles afzwemmen gehad. Het ging hartstikke goed, nu volgende week proefzwemmen en dan de 27e afzwemmen.

Sterre begint het nu wel er erg spannend te vinden. Ze is snel van slag en moet vaak huilen maar weet niet precies te vertellen waarom. Heel erg sneu is dat, en we kunnen niet meer doen dan haar troosten en er zijn voor haar.

 

 

Wat een ontzettend knappe meid is Sterre toch. Vier avonden 5 km lopen en dat zonder ook maar 1 keer te mopperen. En de eerste medaille is binnen.

Na vele extra dagen oefenen is het haar toch gelukt. 27 juni mag ze AFZWEMMEN!!!!!!!!!!!! Ze is zo trots en wij natuurlijk met haar. Verder vindt ze het allemaal wel erg spannend worden, het huis word steeds minder haar huis en Ysa slaapt bij haar op de kamer omdat Ysa haar kamer een pakkamer is geworden. Op school gaat het allemaal gelukkig erg goed. Ze is druk bezig met leren lezen en dat gaat haar goed af. Onze kleine meid word echt groot.

 

 

Inmiddels zijn al weer wat weken verder. Over 37 dagen vertrekken we naar Frankrijk. Sterre zit nog steeds op zwemles. Ze heeft wat moeite met op haar rug zwemmen, dat gaan we dus nog even flink oefenen, hopelijk mag ze dan eind juni toch nog afzwemmen.

Sterre heeft de afgelopen 2 weken ook mee gedaan met de Franse les. En ze doet het prima. Tot 10 tellen in het Frans lukt al heel goed, ook simpele woordjes als: pen, potlood en schrift lukken goed. Zinnetjes zijn wat lastiger.  

Verder is ze een heerlijke vrolijk meid die lekker haar eigen gang gaat. Deze week loopt ze samen met mama de avondvierdaagse. Elke avond 5 km en dat zonder te mopperen. 

 

 

Nog maar 63 dagen en dan vertrekken we naar Frankrijk. Sterre vindt het steeds spannender worden. Het is ook zo ongrijpbaar voor een kind. Inmiddels is de school voor de meiden wel geregeld. Sterre komt in de klas met de 6&7 jarigen. Voor de Franse taal gaat ze een klas lager zitten. Mocht ze nu helemaal niet mee kunnen komen gaat ze een klas lager zitten. Geen probleem

dacht ik zo. De klasindeling is toch anders als bij ons in Nederland.

De zwemlessen gaan erg goed. Helaas zat het afzwemmen voor april er nog niet in. We wachten het rustig af. Hopelijk lukt het wel voor 1 juli. In Frankrijk kennen ze geen zwemmen op school en als we ze op zwemles willen hebben moeten we naar Narbonne. Is wel te doen maar toch niet super handig. Ach, komt vast wel goed.

Op school gaat het prima. Groep 2 werkjes worden wel erg gemakkelijk dus mag ze reken en taal werkjes maken van groep 3. Nou jullie raden het al: dat is natuurlijk iets om heel trots op te zijn.   

 

 

Nog maar drie maanden en dan is het alweer zover. Sterre heeft nu een afsteep kalender hangen en kan zo precies zien hoelang het nog duurt.

Ze is nu aan het aftellen naar het paasweekend. Dan gaan we met de schoonfamilie een weekend weg. Daarna is het aftellen naar de logeerpartij in Hellevoetsluis. Papa en mama gaan een paar dagen naar Frankrijk en de meiden dus naar Karen en Frans. Sterre weet precies wat ze wil gaan doen, chocomelk maken, op het paardzitten van Anne en veel buiten spelen. :)

Het zwemlessen gaat erg goed. Sinds 30 maart zwemt ze zonder hulpmiddelen. Nog een maand of twee en dan is het A dilploma binnen.

Ook het bezoek aan de schoolarts zit er weer op. Ze is helemaal goed gekeurt.

 

 

 

Wat een dag zeg. Sterre klaagde al twee dagen over kiespijn dus ik had de tandarts al gebeld en ze kon al snel terecht. Maar in de loop van de dag werd de pijn eigenlijk steeds erger en hebben we de avondarts gebeld. Andreas is met Sterre mee geweest en de kies is getrokken, er zat een ontsteking boven en daarom moest de kies eruit. Sterre heeft alles bij elkaar gehuild maar het is gelukt. De nacht is goed gegaan en nu heeft Sterre een gat in haar mond tot ze 10 jaar is dan pas komt er een andere kies.

 

 

Toen we Sterre gingen vertellen dat we nu echt gingen verhuizen was ze wel even een paar dagen van slag. Ze was eerst heel blij en vroeg gelijk waarneer we weg gingen, daarna kwamen de tranen omdat ze iedereen zo gaat missen. Tja, daar sta je dan, haar maar uitgelegd dat ook papa en mama iedereen in Nederland heel erg gaan missen. We gaan nu een boekje maken met haar eerste 6 levens jaren erin. Het huis en psz in Alphen en het huis en haar school hier.

Het zwemmen gaat nu super goed. Ze zwemt nu nog maar met twee buikkurkjes om. We hebben goede hoop dat ze eind april mag gaan afzwemmen.

Sterre heeft een drukke week agenda, al die speel afspraken. Als zes jarige heb je het maar druk.

 

 

Hallo allemaal,

 

ik ben Sterre geboren op 17 december 2002 en dus al weer 6 jaar oud. Tot mijn 4e jaar hebben we in Alphen aan de Rijn gewoond. Dat was heel leuk, Ome Jeroen paste altijd op en ik ging daar al naar de peuterspeelzaal. Ook speelde ik daar veel buiten we hadden een kleine speeltuin waar ik samen met mijn buurmeisje veel te vinden was. Toen we in Borne kwamen wonen ben ik naar de Zonnebloem gegaan. Ik zit nu in groep twee van de Zonnebloem en heb het daar erg naar mijn zin. Papa en mama hebben mij verteld dat we naar Frankrijk gaan verhuizen, ik vind dat heel erg spannend maar ook leuk. Ik kan zelfs al wat zinnetjes zeggen in het Frans. Ik zal iedereen hier heel erg gaan missen. Gelukkig kunnen jullie allemaal op vakantie komen.

Sinds maart 2008 zit ik op zwemles. Dat is echt heel erg leuk maar ook wel lastig. Inmiddels zwem ik in badje vier en heb ik alleen nog maar een kurk om mijn buik. Nu ga ik leren om zonder kurken te zwemmen, als ik dat kan mag ik gaan afzwemmen.

Thuis speel ik graag met de playmobil, mijn poppen en knutselen is mijn echte hobby. Ik maak van alles, tasjes, kleurplaten en sinds kort ook kettingen en armbanden. Ik heb op mijn verjaardag zoveel kralen gekregen dat ik wel 1000 kettingen kan maken.

 

 

 

 

               

 

 

 

De avonturen van

 de familie Koolmees.